<

Резервісти повернуться додому, якщо загроза вторгнення РФ зменшиться – Генштаб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 19.12.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Наразі збори резервістів тривають в рамках масштабної підготовки держави в умовах воєнного стану до готовності діяти та перемагати в умовах повномасштабного воєнного вторгнення противника.

У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що у разі зниження загроз вторгнення Російської Федерації, усі викликані на збори резервісти першої черги поїдуть додому до Різдвяних свят. Про це повідомляє УНІАН.

Зазначається, що наразі триває підготовка оперативного резерву першої черги у навчальних центрах ЗСУ.

“Добігають кінця збори резервістів першої черги, що розпочались із введенням воєнного стану. Зазначені заходи тривають в рамках масштабної підготовки держави в умовах воєнного стану до готовності діяти та перемагати в умовах повномасштабного воєнного вторгнення противника”, – повідомили у відомстві.

В Генштабі зауважили, що метою підготовки резервістів є відновлення навичок одних категорій військовозобов’язаних та навчання на гостродефіцитні спеціальності, які потребують до забезпечення військ підготовленим персоналом, інших.

Підготовку організовано за 42 військово-обліковими спеціальностями та більше ніж 120 різними спеціалізаціями (посадами). Зазначається, що з метою більш якісної підготовки резервістів начальником Генерального штабу прийнято рішення щодо проведення військового стажування на первинних командних посадах у навчальних центрах до 250 курсантів вищих військових навчальних закладів.

У Генштабі підкреслили, що «у разі зниження загроз, щодо вторгнення агресора на територію України, всі резервісти прибудуть до Різдвяних свят додому та зустрінуть їх у колі своїх сімей і рідних». 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок