В Україні стали менше пити горілку
В Україні почали менше споживати міцний алкоголь. Натомість стали більше пити лікери.
Цьогоріч скоротили виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%. За останні півроку зменшили виготовлення на 10,6% – до 5,7 мільйона декалітрів, пише УНІАН.
“Виробництво коньяку та бренді скоротилося на 2,7% – до 884 тисяч декалітрів. Виробництво горілки в липні 2018 року становило 967 тисяч дал, що на 10% менше, ніж місяцем раніше, і на 3,2% більше, ніж у липні 2017”, – йдеться у повідомленні Державної служби статистики.
Виробництво коньяку та бренді у липні становило 126 тисяч дал, що на 24,4% менше показника червня поточного року, і на 1,4% менше, ніж у липні 2017.
Натомість обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в січні-липні збільшився на 25,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становив 3,6 мільйона дал.
У липні поточного року виробництво лікерів та інших спиртних напоїв становило 701 тисячу дал, що на 11,3% менше, ніж минулого місяця, і на 32,1% більше, ніж у липні 2017.
У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення операції Об’єднаних сил.
Просто горілка стала дорожча от і почали більше вживати самогонку!
І стали більше пити шмурдяк .
як пили так і будуть пити, а недостача статистики – в ДНР,ЛНР та в Криму)
Почали лікуватись настоянками “ГЛІД”(“БОЯРЫШНИК”). Ціна: 8.00-8.50 грн. за 100 грамм.