<

Як у Волинській області проходить мобілізація

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:00 | 9.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Про стан військової мобілізації, під час оперативної наради голови Волинської ОДА, яка проходить в режимі відео-селекторного зв’язку, розповів виконувач обов’язків військового комісара краю Роман Кулик.

Не дивлячись на постійні обіцянки представників влади, що призов до проходження військової служби не означає відправлення призовника у зону АТО – звіт віськового комісара все ж залишаться невтишним, – пише Під Прицілом

За словами Романа Кулика під час поставки мобілізаційних ресурсів з’явились прикрі випадки залишення призовниками військових частин, та відмови проходити військову службу. Призовники, які вже прибули у військові навчальні частини та зараховані до лав Української армії відмовляються проходити службу. У Володимирі Волинському 1 призовник самовільно покинув територію військової часини. У Ківерцівському районі 3 військовозобов’язаних відмовились проходити службу, Луцький район – 4 відмови, Маневицький – 3 відмови, Ратнівсько – Старовиживський – 4 відмови.

Наразі командування військових частин ведуть з новобранцями роз’яснювальну роботу.

Роман Кулик під час своєї доповіді нагадав, що згідно статті 336 Кримінального Кодексу України ухилення від призову та мобілізації карається позбавленням волі на термін від 2 до 5 років.

За його словами, також з’явились випадки коли військовозобов’язані, отримавши повістку, відмовляються прибувати у військовий комісаріат. В області є 15 таких призовників. Тож по цим випадкам вже готуються відкривати кримінальні провадження.

На даний час вже зареєстровано 10 кримінальних проваджень проти осіб, які перешкоджають мобілізації.

Заступник військового комісара розповів про нову проблему, яка з’явилась з транспортуванням призовників до військово-навчальних частин. Відправка військовозобов’язаних зривається через вживання ними спиртних напоїв. Призовники ховають горілку в хліб, підкрашують щоб надати вигляд інших напоїв, та ін. Через це, лише 4 лютого із 184-того навчального центру було повернуто 26 чоловік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота
27 Вересня, П’ятниця