<

Майже16 тисяч мобілізованих чоловіків вже направилися до навчальних центрів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 7.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Близько 16 тисяч військовозобов’язаних, які визнані придатними для військової служби і були призвані під час четвертої хвилі мобілізації, вже направлені до навчальних центрів для проведення загальновійськової та фахової підготовки, повідомив заступник керівника головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації Президента Олексій Покотило.

“На сьогодні оповіщено понад 100 тисяч осіб, медичне обстеження пройшло більше 58 тисяч осіб. Близько 16 – вже направлені до навчальних центрів ЗСУ”, – сказав він на брифінгу, – пише ТСН

Підготовка призваних на службу громадян здійснюватиметься у навчальному центрі “Десна”, а також у центрах, що розташовані у Яворові, Житомирі, Василькові, Полтаві, Гайсині.

“Протягом 30 діб з мобілізованими займатимуться штатні інструктори, які брали безпосередню участь у бойових діях в зоні АТО. Обов’язковими для усіх будуть практичні заняття з вогневої підготовки як із стрілецької зброї, так і з бойових машин, водіння танків, БМП та БТР, тактики дій солдата в бою та фізичної підготовки”, – зауважив Олексій Покотило. Після індивідуального навчання мобілізовані вирушать на полігони, де проходитимуть військове навчання у ланці відділення – взводу, роти чи батальйону.

За мобілізованими гарантовано зберігається місце роботи, посада та середній заробіток. Середній заробіток компенсується із бюджету. “Крім того, громадяни, які перебувають на військовій службі під час мобілізації, отримуватимуть грошове забезпечення як військовослужбовці”, – додав Олексій Покотило.

Щодо перебігу четвертої хвилі часткової мобілізації в різних регіонах України Олексій Покотило повідомив, що найкраща ситуація у Вінницькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях, які виконали заходи на 100, 90 та 80% відповідно. Найгірша – у Харківській, Сумській, Тернопільській та Івано-Франківській.

Він висловив особливу стурбованість випадками відмови окремих голів сільських та селищних рад здійснювати оповіщення і вручати персонально повістку військовозобов’язаним. Відповідаючи на питання журналістів, він також повідомив, що проект указу президента про весняний призов на строкову службу до Збройних Сил України вже підготований. Наразі він проходить погодження та фахову експертизу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота
27 Вересня, П’ятниця