<

У Нововолинську офіційно учасниками бойових дій визнано лише двох людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:02 | 16.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Начальник управління праці та соціального захисту населення  Наталія Волчанюк за круглим столом у міськраді сьогодні, повідомила, що у Нововолинську лише двоє людей офіційно отримали статус учасника бойових дій, і це кадрові військові. Їм видано відповідне посвідчення 31 грудня 2014 року.

Процедура отримання офіційного статусу учасника бойових дій не з легких. Інформування громадськості мінімальна, люди які звертаються у військомат обурені їхньою неефективною роботою, адже їхні запити не були задоволені. У військомат неодноразово звертались сім’ї військовослужбовців, на свої питання відповіді не отримали.  До цього часу місцяни не знають де отримати інформацію про зниклих родичів в зоні АТО, про документи які потрібні для отримання учасника АТО, як отримати допомогу пораненим, як отримати пільги, тощо. Зазвичай, родичі бійців звертаються до волонтерів, які вже шукають виходи на уповноважені органи. Військовий комісар нововолинського об’єднаного військового комісаріату Олександр Плужнік лише оправдовується і каже, що готовий надавати інформацію для ЗМІ. А чому цього він не зробив раніше не відомо, адже бої на Сході країни ідуть досить тривалий час. Репутація комісара зовсім не позитивна, тому можна передбачити його подальшу інформаційну роботу із громадськістю, і сприянню у вирішенні питань сімей бійців АТО.

Порядок надання статусу учасника бойових дій проводиться відповідно до постанови від 20 серпня 2014 р. № 413. “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення”.

Також підіймалося питання  правової  допомоги для учасників бойових дій у місті Нововолинську. По цьому питанню виступила головний спеціаліст управління юстиції Скриннік Вікторія. Вона повідомила, що в Нововолинську вже не перший рік працює громадська приймальня, куди за безкоштовною допомогою можуть звертатись учасники бойових дій чи члени їх сімей. За 2014 рік таких звернень не було. Чому? Питання відкрите, або про це ніхто не знає, або ця служба не працює.

бддерп03

бддерп06




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок