<

Ірина Філіпова: «Художня гімнастика – це все моє життя!»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 1.08.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
366
/ 1 коментар

Каже Ірина Філіпова з Володимира-Волинського, чия історія успіху може надихнути юних спортсменів.

23-річна дівчина – випускниця НВК «ЗОШ I-III ступенів №3 ліцей» – у шкільні роки навчалась і у музичній школі, займалась бальними танцями і гімнастикою. Але з усього вищезгаданого вибрала саме гімнастику, бо цей вид спорту Ірині найбільше припав до душі. Дівчина розповіла, що почала займатися гімнастикою завдяки своїм батькам. Спочатку тренувалася під наставництвом Олени Анатоліївни Медведюк у Володимирі-Волинському, закінчила школу. Потім п’ять років гімнастка займалася в Луцьку з тренером Тетяною Петрівною Фігель, – пише Місто Вечірнє.

– Тренери були для мене другими мамами, я з ними проводила дуже багато часу в залі. Вони завжди вірили в мене і в мої сили, а це головне. Звичайно, бувало по-різному: і сварили, і неприємно було, але після вдалих виступів завжди підтримували і раділи моїм успіхам, – каже Ірина.

Згадує, як її, шестирічною, мама привела в зал, де було багато дівчаток, і всі виконували дуже гарні рухи під музику. Тоді Іринку найбільше вразила робота зі стрічкою, хоча вона ще не розуміла, наскільки це все буде важко. Погодьтесь, усі ми захоплюємось гарними виступами гімнасток і їх зовнішнім виглядом, але мало хто з нас бачив їх у залі на тренуваннях. А це важка щоденна праця, постійна конкуренція, а якщо зайвий кілограм – то сльози, бо треба худнути. Заняття гімнастикою – це постійна робота над собою, фізична і моральна. Одне пропущене тренування дається взнаки, і тоді розумієш, що якщо хочеш чогось досягнути, то повинна працювати над собою щодня, не даючи собі слабинки абсолютно ні в чому. Так і в Ірини. Якщо у дівчини щось не виходило, вона себе просто переборювала, а інколи навіть змушувала залишатися в залі довше за інших. Часто зі сльозами на очах відпрацьовувала складні елементи. Але скільки щастя приносили вдалі виступи на змаганнях і призові місця, коли могла все відпрацьоване у спортивному залі продемонструвати на килимі!

KIb85qYhSJc

У спорті Ірина Філіпова вже сімнадцять років, з яких тринадцять професійно займається художньою гімнастикою. А після захисту звання майстра спорту вона стала тренером. Зараз тренує дівчаток у Києві.

– Не хочу зупинятися на досягнутому, є плани і на майбутнє. Тренерська робота приносить мені задоволення, подобається спілкування з дітьми. А як далі складеться – побачимо. Хочу і надалі розвиватися і працювати над собою, – ділиться своїми планами Ірина.

Завдяки різноманітним чемпіонатам України, міжнародним змаганням та турнірам гімнастка багато подорожувала по Україні, була на змаганнях у Польщі, Угорщині, Франції, Болгарії.

– Звичайно, можна було досягнути ще більшого, десь більше змусити себе попрацювати, але я радію тому, чого досягнула. Завдяки цьому зміцнився мій характер. Хоча інколи я буваю занадто жорстка до себе, можу заборонити собі з’їсти щось солоденьке. Це вже звичка – тримати себе у потрібній формі, – говорить Ірина.

Дівчина бажає всім, хто лише пробує себе у спорті, не здаватися і йти до своєї мети, незважаючи на перешкоди. Це найголовніше! Досягти успіху можливо, якщо є бажання і велика робота над собою. «Мовчки вперед до перемог, передусім над своїм страхом, лінню і невпевненістю, і все вийде!» – переконана гімнастка з Володимира Ірина Філіпова.

Юлія Оберук

p-y5PmJyG_E
-AqrleclwfY
A3SC5WltZ4k




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *