<

Нововолинська лікарня в переліку закладів, що можуть отримати грант на заходи з енергозбереження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 30.06.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
8
/ 1 коментар

На позачерговій дев’ятій сесії міської ради, що відбулася 29-го червня, директор комунального підприємства «Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» Василь Дутко розповів про можливість термореновації будівель 29-х закладів, серед яких є і Нововолинська міська лікарня. Депутати, проголосувавши, підтримали проект «Волиньенергософту».

Не виконання спільної “Програми розвитку муніципальної інфраструктури України” між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Європейським інвестиційним банком комунальним підприємством “Інформаційно-аналітичний центр “Волиньенергософт” за погодженням з профільним управлінням ОДА підготовлено проект термореновації будівель 29-х закладів охорони здоров’я на суму інвестицій 267,9 мільйонів гривень, в тому числі 241, 1 мільйонів – позика Європейського інвестиційного банку терміном до 22 роки під 1, 3% річних та 5-тирічним пільговим періодом (відстрочка платежів). Серед закладів проекту подано установу міської комунальної власності – Нововолинську міську центральну лікарню на суму інвестицій 22,3 мільйонів гривень.

Таким чином Нововолинська лікарня потрапила до переліку закладів охорони здоров’я – об’єктів проекту термомодернізації за кошти інвестора. Даним проектом передбачатиметься заміна вікон і дверей, утеплення огороджуючих конструкцій будівель та інші енергозберігаючі заходи у медичному закладі. Отримувачем кредиту буде «Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт», оскільки підприємство є автором проекту.

Влада Нововолинська вважає своїм обов’язком підтримувати всі ініціативи залучення додаткового фінансового ресурсу на заходи з енергозбереження та впровадження енергоощадних технологій, адже в умовах загальнодержавної енергетичної кризи це питання є одним із пріоритетних завдань регіону.

Міський голова Віктор Сапожніков рахує, що рішення, яке прийняли депутати на сесії, – крок до розвитку міста та економія бюджетних коштів.

Інвестиції в енергозбереження – швидкоокупні і високорентабельні, – вважає Василь Дутко. Він представив позитивні приклади енергозбереження, які були реалізовані, поділився успішним досвідом та роз’яснив умови кредитування енергоефективних заходів.

Депутати зійшлися на тому, що брати кредити на впровадження енергоефективних заходів вигідно як для громадян, так і для держави.

IMG_7399
IMG_7390
IMG_7386
IMG_7379




один коментар
  1. О-о-о акорат виділити гроші в ту галузь де найбільше їх розкрадають і відмивають, а також дослідити хід тих грошей дуже вашко. Не здивує і фірма яка буде виконувати певні роботи по енергозбереженню Коптюк-Ко!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок