<

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика щодо незаконного поводження цивільних осіб зі зброєю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 26.02.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Дорогі волиняни! Шановні земляки! Неоголошена війна з Росією, яка гримить на Сході нашої країни, стала серйозним випробуванням для українського народу – на єдність, відповідальність і патріотизм. Напевне, немає жодного волинянина, який би не переймався ситуацією в державі.

Вдячний кожному з вас, хто словом чи ділом долучився до справи захисту кордонів і незалежності України. Слова особливої вдячності висловлюю волинським військовослужбовцям, які відстоюють мир у нашій країні в зоні проведення антитерористичної операції. Ми пишаємося вами – захисниками та героями. Впевнений, нам вдасться зберегти Україну і створити для її захисту сильну резервну армію.

На жаль, уроки війни завжди жорстокі і несправедливі. Цей конфлікт приніс важкі і болючі втрати багатьом українським сім’ям. Великого горя зазнали і волинські родини. У наших серцях, у нашій пам’яті назавжди залишаться імена тих, хто віддав своє життя та здоров’я, захищаючи країну від ворога.

Дорогою ціною українцям доводиться відстоювати право на свободу і незалежність. Ми вкотре усвідомили цінність миру, спокою і громадської безпеки. Сьогодні на Волині панує мир. І ми, волиняни, маємо докласти максимум зусиль, аби на нашій рідній волинській землі не лунали постріли й не гриміли вибухи.

Однак, мусимо визнати, що з початком революційних подій в Україні та воєнних подій на Сході у населення з’явилася незареєстрована зброя. Багатьох людей лякає, що вона може бути доступною і використаною не з благими намірами. Кожен має розуміти, що незаконне володіння зброєю – це кримінальне правопорушення, навіть потенційна небезпека, а не засіб захисту від ворога. Зрештою боронити цивільне населення має армія, відповідно оснащена та озброєна. Навіть те, що у країні триває неоголошена війна, не є підставою для того, аби порушувати закон.

Тому звертаюсь до усіх волинян, до представників волонтерських організацій, які доставляють необхідне нашим військовим на Схід, до військовослужбовців, які повертаються із зони проведення АТО: будьмо відповідальні за свої дії, за життя та здоров’я наших рідних і своє власне. Пам’ятаймо про можливі наслідки незаконного зберігання зброї цивільним населенням, вивезення зброї, бойових припасів та вибухових речовин із зони бойових дій.

Спільними зусиллями не допустімо поширення жорстокості, нових втрат і руйнувань. Дбаймо про безпеку в громадських місцях, про мир і спокій у наших родинах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця