<

Вартість проїзду у міських маршрутках Володимира-Волинського планують поступово підняти до 3,50 гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 13.02.2017 / Володимир /
Перегляди
7
/ коментарів 16

Під час громадського обговорення 13-го лютого було вирішено, що проїзд у міських маршрутках Володимира-Волинського здорожчає до 3 гривень 50 копійок для дорослого та 2-х гривень для дітей. Представниками міської ради було запропоновано, що вартість на проїзд зростала поступово – від 17-го лютого становитиме 3 гривні для дорослих і 1,50 гривні для дітей, а з початку березня можливе чергове зростання вартості.

Присутні представники підприємці наголосили, що тариф на міські перевезення не змінювався з червня 2015-го року – 2 гривні 75 копійок. Але після зміни податкового законодавства та збільшення мінімальної заробітньої плати змушені переглянути тариф.

 “Теперішній тариф не змінювався з червня 2015 року. Ми всі знаємо на скільки зросла заробітня плата з того часу, в скільки разів зросла вартість пального, запчастин. Ще є один критерій – це все приватні перевізники, це є бізнес. Тобто бізнес це завжди конкуренція, але останні два роки на конкурси в межах міста, фактично, подаються лише по одній пропозиції по різних маршрутах. У нас є зауваження до перевізників, але розуміємо, що дехто з них працює на одному лише ентузіазмі,” – зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Підвищення вартості проїзду підтримав голова бюджетної комісії Сергій Коба та мотивував це тим, що наразі зросла заробітня плата, вартість запчастин. Депутат наголосив, що потрібно взяти “коридор” для того щоб громада міста звикла з новими цінами і підняття було поступове. Також пан Коба нагадав тенденцію останіх кількох місяців, коли підприємці не взмозі  продовжувати свою діяльність та закриваються.

Перевізники вислухавши пропозицію представників міської влади, наголосили що пропонований ними тариф дозволить їм лише працювати і не закриватися.

“На сьогоднішній день мені соромно, соромно за ті автобуси, що стоять.  Я розумію людей, що вони не мають чим заплатити, але або ми працюємо, або ми станемо. В першу чергу повинна бути безпека. От для прикладу проходить місяць і я маю думати, що мені купити – колесо чи поміняти масло? Нас і 3,5 гривні не врятує… держава нас загнала в глухий кут,” – сказав Анатолій Горун.

Колегу підтримали і інші підприємці, котрі розповіли, що змушені випускати в рейс більш економні автобуси замість комфортніших.

Як варіант вирішення проблеми, депутат міськради Ярослав Жук поцікавився чи представники влади вивчають питання введення системи електронних квитків, а також коли на зупинках з’явиться розклад руху автобусів та де можна переглянути документи на вже діючий тариф на перевезення 2,75 гривні.

Такі питаня депутата викликали у підприємців здивування і вони запропонували депутату придбати власний автобус та працювати перевізником. Ярослав Матвійчук пояснив, що над питання електронних квитків наразі працюють, але така система дуже дорого коштуватиме для міста.

В підсумку вирішили, що 16-го лютого під час міськвиконкому приймуть тариф 3 гривні і вже з п’ятниці (17-го лютого) перевізники могтимуть за ним працювати. Далі протягом 2-3 тижнів спеціалісти вивчать необхідну документацію, обгрунтування перевізників, пасажиропотік і тоді можливо піднімуть тариф до 3- гривень 50 копійок.




коментарів: 16
    • звичайно , перевізники кривлять душею , що іхня робота збиткова , подивіться які особисті авто вони мають , як одягаються їхні дружини ,
      куди їздять відпочивати їхні сімї – явно не бідний контингент населення , а аналізуючи позицію у коментаріях Матвійчука , Коби – можна зробити висновок – що у владі чітко утворився політичний спрут – тіло якого являються депутати і чиновники БПП і кінківки – депутати з Батьківщини ,Свободою , часом Укроп , часом краяни і ось він – цей спрут диктує політику у всіх питаннях міста , шановні виборці свободи -не зрозуміло, чому ви голосували за цю партію , адже навіть по сьогоднішній позиції Коби він явно не на стороні простих мешканців …

      • а чого ж ти жуче тарифи на тепло не знизиш, і за свою зарплату понад 10 тис.грн. по усіх судах копитами тупотиш. А чи то не простий нарід користується вашим теплом і вашою гарячою водою? А ти їздиш у відпустку до Лондона, то не за кошти простого люду? Володимирчани! Совісті у него немає у того жука з тепла, хто зустріне на хідничку то хоч в спину плюньте в того “справедливого жителя 111 і працівника теплокомуненерго”.

  1. А ви скажіть, коли Коба їздив на маршрутці? По 3 то по три, по чотири, та беріть, Кємскую волость би ще попросили.

    • та хіба Матвійчук , Принда , Коба , Кулікова колись захищали простий бідний люд – звичайно будуть підтримувати так званих перевізників – бізнесменів як сказав заступник мера – так ось- при нинішніх депутатах і владі ситий голодного в нашому місті точно не зрозуміє.

      • а ти окрім власної зарплати і власної хвороби шо захищаєш, жуче? Чом я 35 грнивнів за 1 квадрат в тепло мушу сплатити, шоб ти дармоїд і шизік зарплату 10 тисяч отримав? То хто тут ситий?

  2. Міскрадовскіє фуфломьоти ніколи не були за людей)))) Нічого лічного – тільки бізнес))))

  3. а могло б бути і так:

    “21 січня 2017 р. у Конотопі на маршрути не вийшла жодна приватна маршрутка. У такий спосіб підприємці намагалися підняти вартість проїзду з 3 до 5 гривень. Цей транспорт у місті замінили комунальним. Трамваї та автобуси в райцентрі працювали у посиленому режимі.

    Як наслідок перевізники попросилися на мирову – знизили ціну з 3 до 2,5 грн. Міська рада розірвала договір з тими перевізниками, хто не захотів йти на зниження вартості до 2, 5 гривні.

  4. в обласних центрах маршрутки по 3.50 – 3 грн.
    а в районному по 3.50? давайте зробимо як у Тростянці – по 7 грн.
    а чому б і ні?
    чи може як у Конотопі, коли мер “присадив” перевізників, які вимагали проїзд збільшити?

  5. рєбятаа, а нікого не смутило, що підвищення пропонує влада, а не перевізники? вони лише погодились, тіпа воу круто. взагалі-то про це повинні говорити перевізники, і йти до влади з такою вимогою.

  6. та шо Ви – всі розумники! А самі без зарплати працювати будете? Альтруїзм зашкалює, правда? Чому той перевізник має на шкоду собі щось комусь надавати? А міська рада тільки являється посередником. в її повноваженнях встановлювати ці тарифи. Прикро ,коли поливають брудом люди.які абмолютно далекі від реальних норм і вимог

    • спочатку треба дослідити і не чиновниками з міськради – Фіщуками , Смикалюками або кобами та місцевими бізнесменами з маяка , а фахівцями та не провлвдними громадськими діячами чи правильно був встановлений тариф в місті – 2.75 за поїздку а вже потім погоджуватись на піднятття тарифу .

    • це точно і лучно сказано – що Коба , Матвійчук , Принда абсолютно далекі від реальних норм бо хіба можна піднімати ціни та тарифи , коли більшість живе в злиднях

      • жук, от їздиш ти в автобусі, людей рахуєш. а ти платиш 2,75 за проїзд із своєї багатосячної зарплати, чи тебе цабе вусате і тут безкоштовно возять. Ти часом не єврей? на вересень не спланував з’їздити до Могили цадика Рабі Нахмана (Брацлавського) в Умані?

  7. Гірших маршруток як у Володимирі нема ніде.
    Чого варті 14 та інші де спиляні нагло стіль проїзд в переповненій 4ці з відкритими дверима, водії що курять в усіх мт. І чи хоч раз хто подумав за безпечний доїзд школярів. У нас негодують. Але квитків ніхто ніколи не бачив. Я не хочу, щоб милили очі невідбутої якими брехливими цифрами. І ще. Чому водії працюють по дві зміни підряд, чому нас наражаються на небезпеку як і вони, так і підприємці… Коли штрафувати суть за розмови за кермом????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок