<

Судитимуть директора комунального підприємства у Володимирі-Волинському за розтрату понад 800 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:07 | 30.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
11
/ коментарі 3

У процесі виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва полігону твердих відходів у Володимирі-Волинському посадовець включив у кошторис не передбачену проектом потребу закупівлі бульдозера за завищеною ціною в 1 млн 120 тисяч гривень (замість 277 тисяч гривень реальної вартості) і затвердив цей кошторис із внесеною до нього завідомо недостовірною інформацією.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з комунальних підприємств Володимира-Волинського службового підроблення й розтрати чужого майна в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем.

Згодом директор підприємства закупив бульдозер, реальна вартість якого становила 277 тис. грн, за ціною понад 1 млн 120 тис. грн, розтративши в такий спосіб  більш ніж 844 тис. грн.

Унаслідок безпідставного придбання техніки бюджету Володимир-Волинської міської ради завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Директора комунального підприємства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК України, й невдовзі він постане перед судом.

Прокурором у провадженні також подано позов задля відшкодування ним завданих державі збитків.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що директору комунального підприємства Володимира-Волинського повідомили про підозру в розтраті понад 800 тисяч гривень.

Раніше опублікували журналістське розслідування «Гроші на смітник. Журналісти дослідили кошти на будівництві полігону твердих побутових відходів?», матеріали для якого збирав активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко. Спільно з ним працював та збирав інформацію центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Після цього народний депутат Ігор Гузь звернувся до керівництва СБУ, МВС та Генпрокуратури з вимогою провести розслідування справи щодо можливого привласнення та розтрати бюджетних коштів виділених на будівництво третьої черги полігону твердих побутових відходів для міста Володимира-Волинського.




коментарів: 3
  1. А бухгалтерія міської ради не знає реальних цін на бульдозери? Таке відчуття, що директор тільки дрібна сошка. А відкат проковтнула рибка крупніша!

  2. Дивно , чому прокуратура займається такими справами тільки тоді , коли вже до неі звертається людина з зазначеним відповідних фактів , а чому прокуратура мовчить і не притяує до відповідальності інших високопосадовців міста за зловживання владою , за розтратою бюджетних коштів , за службову недбалість що приводять до завдання значної шкоди та збитків як державі так і громаді міста – адже вони-представники прокуратури як і прокурор часто бувають на сесіях депутатів , а законодавством України передбачено займатися злочинами якщо отримано інформацію про злочини в любий спосіб … до речі і поліція поступає також так … може тому що і мовчать і місцеві депутати з комісії з правопорядку …адже вони теж чують про таку інформацію …

    • Тому і мовчать, жителю, різні там прокурори, бо вони не тільки на якісь там сесії ходять, а ше і в баньку разом.
      А слух і зір після неї, знаєш, якось мають тенденцію притуплятися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер