<

Суддя Лященко пророкує закінчення справи Максима Силюка до завершення 2015-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 11.12.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Черговий раунд суду над бійцем 51-ї ОМБР Максимом Силюком знову виявився переливанням із пустого у порожнє. На цьому засіданні відбувся допит свідка звинувачення – командира 4-ї зенітно-ракетної батареї колишньої 51-ї бригади Руслана Кордонця. Саме ним був зафіксований факт так би мовити самовільного залишення Максимом місця несення служби. Інший свідок, який теж у свій час командував даним підрозділом Чембулаткін на суд не з’явився та у відеоселекторному режимі показів не надав. 

Як зазначив адвокат Максима Силюка Василь Нагорний, військова прокуратура просто затягує справу. Цього разу присутній свідок обвинувачення, плутаючись у показах, намагався роз’яснити суду точний час полишення місця військової служби бійцем та заходи, які проводилися військовою частиною для встановлення його місця перебування.

Відеоконференція з судом Донецької області відбулась, однак свідки, викликані обвинуваченням, не з’явилися.
Один зі свідків, Руслан Кордонець, прибув у Володимир-Волинський, пояснюючи це тим, що мав змогу, оскільки у відпустці.

“Відчувалось, що офіцера гарно підготували прокурори, бо він чітко пам’ятає події 7 вересня 2014 року… але навіть з «професійною» підготовкою справа заплуталась ще більше, бо покази не відповідають обвинуваченню”, – прокоментував ситуацію адвокат.

Наснага до боротьби із весни 2015-го року вичерпалася не у адвоката, а у підсудного. Тому Максим сьогодні, як коментує Василь Нагорний, був згодний і на умовний термін.

“Маючи посттравмат (а це навіть встановила «незаангажована» ВЛК у Луцькому госпіталі та рекомендувала трошки полікуватись в психлікарні), психологічний стан Максима від засідання до засідання погіршується, я вже не кажу про маму, яка виплакала всі сльози”, – коментує правозахисник ситуацію, що склалася.

Виправдати бійця реально, але тягнучи справу ще до кінця весни – літа 2016-го року. Одначе, боєць бажає завершення судилища та початку нормального людського життя. Тому, наступне засідання, яке відбудеться 25-го грудня 2015-го року, з великим відсотком ймовірності, може стати завершальним. І все одно, на користь бійця – стверджує пан Нагорний.

IMG_0294
IMG_0301
IMG_0303




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер