<

Провідники у минуле показали переселенцям пам’ятки історії та архітектури Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 15.04.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1301
/ коментарі 2

14-го квітня Туристично-інформаційний центр разом з ГО «Простір» провели екскурсію для переселенців, які зараз мешкають у Володимирі. Водили по визначних місцях міста та розказували цікаві історичні факти.

Провідницею у довоєнне минуле була Ірина Ковальчук, а розповідав про здобутки сучасності міста Максим Дорош.

Показали гостям Володимира Костел святих Йоакима й Анни, вулицю, на якій було єврейське ґето, парк “Слов’янський” з річкою Смочею, Василівську ротонду, Домініканський монастир, підвал храму Різдва Христового та вали “Городище”.

Директорка ТІЦу Ірина розповіла, чому Галицько-Волинське князівство насправді Волинсько-Галицьке. Князь новгородський, волинський і галицький Роман Мстиславович приєднав Галичину саме до Волинського князівства, будучи на нашій землі.

Розповідаючи про монахів-капуцинів екскурсоводка згадала про напій “капучіно”, який вигадали саме ці монахи. Історія напою полягає в тому, що монахи-капуцини полюбляли каву, але, п’ючи її багато років, вони відчули проблеми з серцем. Після цього монахи вирішили розбавити напій з молоком – так і народилося капучіно.

У соборі Різдва Христового слухачів екскурсії завели до підвалу храму, де проводять нічні богослужіння та ховаються від повітряної тривоги. Там показали колишні гробниці монахів. Наголосили й на тому, що храм простояв дві Світові війни.

Почули гості міста про Домініканських монахів, які з латині перекладаються, як “пси господні”, і про дракона, який у смертельних агоніях вирив річку Риловицю.

Переселенці та мешканці Володимира ще раз переконалися в тому, що наше місто має цікаву тисячолітню історію та багато секретів.




коментарів: 2
  1. А у Новіку і показати то нічого, окрім хіба шприців на дитячих майданчиках і якогось свого власного придуркуватого агресивного попа.
    Ну і мотлоха з аліком ше…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця