<

Про об’єднання громад говорили у селі Зимне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 19.10.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

17-го жовтня, у селі Зимне Володимир-Волинського району відбувся тренінг для представників органів місцевого самоврядування про його реформування.

Про це інформують у прес-службі Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» у Луцьку.

Голова Зимнівської територіальної громади В’ячеслав Католикрозповів про труднощі, з якими він зустрівся в процесі об’єднання. Керівник офісу реформ із децентралізації та розвитку у Волинській області Анатолій Пархом’юк пояснив сільським головам специфіку роботи Державного фонду регіонального розвитку та, як можна залучити гроші у громади. Модерувала захід регіональний координатор організації «Активна громада» Орися Харитонюк.

Зустріч відбувалася у формі дискусії між тренерами та сільськими головами, яких цікавила практична сторона реформи місцевого самоврядування.

«Я давно хотіла зустрітись з головою об’єднаної Зимнівської громади. Сьогодні після всіх відповідей, які отримала на великий перелік запитань, які в мене були до цього голови, я ще лишній раз отримала відповідь на головне питання, яке турбує мене після повернення з Європи в 2005 році. Чи варто було повертатись додому з країни де все стабільно, в країну, де немає гарантії що отримаєш пенсійне забезпечення, чи взагалі роботу. Тепер знаю точно! Варто! Бо приходять таки нові люди до місцевих органів самоврядування. Вони думають вже інакше, працюють інакше і результати говорять замість них!» – поділилася враженнями від заходу голова Княгининівської сільської ради Олена Твердохліб.

За словами організаторів, вони й надалі будуть проводити подібні заходи, мовляв, обізнаність представників місцевого самоврядування та звичайних громадян про реформу децентралізації влади дуже низька.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця