<

Пояснення як нараховують плату за послуги з централізованого опалення у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 10.02.2017 / Володимир, Статті /
Перегляди
29
/ коментарів 15

Володимир-Волинське підприємство теплових мереж “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” доводить до відома споживачів, що нарахування плати за послуги з централізованого опалення населенню проводиться згідно Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. №630 із змінами (далі – Правила).

9-го грудня 2016 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України №865 “Про особливості нарахування плати за надану послугу з централізованого опалення населенню у разі відсутності у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії в опалювальний сезон 2016/17 року” (далі – Постанова). Згідно з п.1  Постанови,  нарахування плати за послуги з централізованого опалення  здійснюється на підставі середньозважених для відповідного населеного пункту показників споживання теплової енергії поточного розрахункового періоду, виставлених споживачам згідно з показниками будинкових засобів обліку теплової енергії за умови оснащеності житлового фонду засобами обліку теплової енергії не менше 50%.

Вимоги п.2 Постанови наступні: у населених пунктах з рівнем оснащеності житлового фонду приладами обліку менше 50% у разі відсутності на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії нарахування плати за послуги з централізованого опалення здійснюється згідно з Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р. №630 із змінами.

Підприємство теплових мереж надає послуги з централізованого опалення споживачам 137 будинків, з них – 136 є багатоквартирними. Станом на 9-те лютого 2017 року 39 будинків оснащено тепловими лічильниками, що становить 28,5% житлового фонду, тому плата за послугу з централізованого опалення справляється відповідно до п. 2 Постанови, тобто з розрахунку затвердженого тарифу за 1 кв. метр опалюваної площі квартири.

У разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями пропорційно опалюваній площі квартири.

У разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії, плата за централізоване опалення справляється з розрахунку за 1 кв. метр опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

Розмір щомісячної плати в такому випадку визначається підприємством за формулами, наведеними в п. 40 – 43 Правил та довідки Волинського центру з гідрометеорології щодо температури зовнішнього повітря в кожній з діб розрахункового періоду для визначення середньої фактичної температури зовнішнього повітря в місяці, який є розрахунковим.

Розрахунок плати за 1 м² опалюваної площі за жовтень-грудень 2016 року та січень 2017року.

П = ТО  * Кі * (nфi /niІ) формула розрахунку плати  за 1 м² опалюваної площі послуги з централізованого опалення з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості діб надання централізованого опалення в місяці який є розрахунковим.

Формули розрахунку коефіцієнтів:

ТО * Кі * (nф/niІ);

Кі = qфакт і /qн і;

qн і = * n/N;

qфакт і = qн і * (tвн  tср о ф і) * nф/(ni * (tвн  tср о і)

 жовтеньлистопадгруденьсічень
То тариф (грн/м²)33,9333,9333,9333,93
Кi коеф. що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості оп. сезону від врахованих під час розрахунку діючого тарифу в і-тому місяці

 

 

0,9818

 

 

1,0315

 

 

0,9316

 

 

1,0837

n фi фактична кількість діб надання послуги ц/о в і-тому місяці 

 

20

 

30

 

31

 

31

n i Iкалендарна . кільк. діб в і-тому місяці 

 

31

 

30

 

31

 

31

qфакт іфактична розрахункова витрата теплової енергії на опал. 1 кв.м оп. площі в і-тому місяці

 

0,0108

 

0,0262

 

0,0245

 

0,0285

q n інорма витрати енергії  в і-тому місяці опалювального сезону на опал. 1 кв.м опал. площі, яка врахована  в тарифах на послугу з ц/о у разі відсутності приладу обліку

 

 

0,0110

 

 

0,0254

 

 

0,0263

 

 

0,0263

qсередньо зважена річна витрата тепл.енергії

 

0,15

 

0,15

 

0,15

 

0,15

nі  тривалість опалювального періоду в і-тому місяці яка врахована в тарифах

 

13

 

30

 

31

 

31

N – загальна трив. оп. періоду яка в тарифах

 

177

 

177

 

177

 

177

tвн – середня розрахункова темпер.у приміщені

 

18

 

18

 

18

 

18

tср о і – середня розрахункова темпер. зовнішнього повітря яка врахована в тарифах в і-тому місяці

 

0,4

 

2,5

 

-1,9

 

-3,9

 tср о ф і середня фактична темпер. зовнішнього повітря (кількість діб надання послуги) для і-того місяця по  довідці гідрометцентру озрахункова темпер.у приміщені

 

 

6,8

 

 

2,0

 

 

-0,5

 

 

-5,7

 Кі * nфі/nіІ       (базовий)І0,98181,03150,93161,0837
nфі/nіІ1111
П- плата за 1 м² опалюваної площі (грн/м²)21,494934,998831,609236,7699

У разі наявності субсидії споживачі сплачують обов’язкову частку в межах соціальних норм, на які призначено субсидію.

Підприємство щомісячно подає інформацію управлінню соціального захисту населення про розмір плати за 1 м² опалюваної площі та про проведені перерахунки розміру плати за централізоване опалення в разі ненадання її або надання не в повному обсязі, зниження якості для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій за підсумками опалювального періоду.




коментарів: 15
  1. По 35 грн.м` в листопаді то круто, в листопаді не цілий місяць був сніг. Але поізд пішов….заплатили… Там правди не знайдеш…Луцьк дає показники температури в кінці місяця….

    • теоретично все правильно , але ми повинні платити менше , бо за основу береться вихідний тариф 33, 92 грн за 1 кв.м , а він цей тариф повинен бути менший бо Рубанова і юрист теплокомуненерго нічого не роблять щоб стягнути за тепло кошти тим , кому тепло подається , і тим організаціям і людям навіть гроші за тепло не нараховується роками , а це сотні тисяч гривнів недоотриманих коштів і це все лягає на вартість тепла , тобто ми платимо за себе і тих ,з кого Рубанова , та юрист Будневський не хочуть збирати гроші , може щось з того мають , а може спеціально влада не дає цього зробити ,бо можливо теж має свій інтерес, а як працює розрахунковий відділ , який ворочає розрахунками не перевірявся ніякими фінансовими органами дуже вже давно , а там по словах самих працівників підприємства часто були різні махінації з нарахуваннями , адже контроль за такими рахунками , а їх тисячі практично відсутній , та і працюють там не дуже фахові керівники без спеціальної на те освіти ,і постійно виникають скандали та конфлікти в відділі збуту по різних питаннях звязаних з роботою відділу , а теплові лічильники прийняли до роботи , працівники теплокомуненерго цього відділу папери підписали , а регулювання не зроблено і тому иожливо тепло по лічильниках знову зашкалює …

      • Минилого опалювального сезону максимальна плата була 18.10грн.м`. Цього року в оголошеннях на будинках було майже 34грн.м`. А вони тепер по погоді можуть і 50 грн.нарахувати. І саме цікаво, якщо в квартирі холодно, а вікна не пластикові, то комісія не прийде міряти температурний режим. Дурдом!!! А вони дали гроші чи якусь знижку на тепло, щоб людина ті вікна поставила?!

      • А жук собі користується індивідуальним опаленням. а тут ой як файно роз’яснює хто і шо неправильно робить, лише за власну зарплату мов у варги води набрав – а то легіні і кубєти ви усі йому з тих нарахувань по 35 грн і платите. і лічильники йому невигідні, бо реальну кількість спожитого тепла фіксують, а тепловтрат в мережах на супер хвахівця головного інженера віднести, ото й буде справедливо.

      • Головне, шо аварій за всі 23 роки роботи глав.інженєром НЕ БУЛО, ну просто не було….то шо там гупнуло, там луснуло-то все норма, то шо зливається вода хімочищена, тоже норма. То шо рабочіх змушують ремонтірувати то шо літом не робилося,тоже норма. І вабще, жук хвайний спец. Всьо для себе-хрен людям.

  2. щоб плата за тепло була трохи менша , необхідно щоб на підприємстві працювали спеціалісти , а що на ділі- всі директори брали на роботу свою рідню і зараз в конторі працюють (а може бють байдики )-синки ,дочки , куми , жінки директорів разом в компанії з кадрами -протеже Саганюка , Веремчука , Кулікової ,і така політика призначень тягнеться за весь час правління Саганюка то ви думаєтє буде толк , а останнє незаконне призначення директором дилентанта Рубанової ( кажуть навіть є справа в суді про таке призначення ) , то це взагалі -піз..ць , складається враження що владі вигідно , що в теплокомуненерго економічні справи погані , то легше буде підприємство продати , а в деяких аферах на підпринавіть навіть приймали участь такі чиновники влади як Фіщук , Смикалюк , можливо також робляться з прямої вказівки мера , тоді ясно чому такі призначення влади , ось є маса заяв в поліції про вчинення кримінальних справ директором підприємтва , заступником директора , юристом , економістом теплокомуненнрго, про участь у вчиненні енергетиком підприємства -ну і що , Саганюк не реагує , значить так треба і далі буде бардак на підприємстві, поки при владі буде таке чиновництво з саганюком на чолі .

    • Хтось досвічений сказав-видно у вас пісюн маленький, якщо язик такий довгий! То про тебе)))) іди, розумнику, сядь на місце тих, кого так паскудиш, і покажи, шо не піз.. н. А тако говорити-жуку дупу лизати. Не забудь потім йоршиком рота помити

      • та хворому не лизати а зализувати треба. Однак душевно хворому не в цьому колективі воду каламутити, а в рідне місто Львів на вул. Кульпарківську на постійне місце дислокації. Ой на пукання у воду схожі оті усі ляпання, бо воді від того шкоди ніякої, а повітря знову смердить, і усі розуміють хто вср….ся!

        • не зрозумів , причому тут атака на Жука до високих тарифів в теплокомуненерго , і кому так в місті заважає жук і що він такого поганого зробив для людей , не розумію .

          • а шо він файного для людей зробив? а шо взагалі для людей зробив? все для себе – зарплату на 5 нулів – а люд хай платить за тепло. Бо як не буде зарплати то директора в тюрму, а як люд платити немає чим то юриста в тюрму, а як дізнаються усі шо жук шизофренік – то усіх в тюрму. лікуйся славік.

        • жук підняв працівників тепла проти приватизаторів котелень . пішов з ними на площу і разом з нами відвоював право працювати підприємству і право людей будинку на свою територію ,як би не він вже давно багато з контори і з нас немали роботи , але цього ніхто з контори не цінить думають , якщо вони люди папи , бо завжди будуть працювати в теплокомуненрго, а папа не вічний ,а бандюкам які можуть забрати тепло до лампочки , кого брав брав на роботу саганюк , для тих головне гроші і тому скоротять і виженуть на роботу дуже багато людей на підприємстві директор та працівники бухгалтерії та економісти практично на протязі багатьох років обкрадають майже всіх працівників , роками не виплачують їм заробітну плату в повному обсязі , поряд з тим вибрані конторські отримують ще і доплати і ще які , жук ці порушення старається виявити , на підприємстві розкрадаються бюджетні кошти в валиких розмірах – це суми сотні тисяч , списують і не нараховуються кошти за тепло -це теж сотні тисяч і це робилося при минулих і при цій директорші і ось ті , які це робили і роблять хочуть любими шляхами дискредитувати жука , спочатку хотіли зробити за допомогою поліції алкоголіком , зараз вигадали іншу маячню

  3. і ще ,вже за те ,що жук має свою чітку позицію у всіх питаннях і на роботі і як депутат, і що він не є папугою як більшість депутатів в місті- точно хворим важко назвати , скоріше дуже хворі на синдром лакейства і підлабузництва такі як горнетко кави і їй і ім треба дійсно довго і серйозно лікуватися , але думаю результату не буде – такі люди привикли жити на колінах , плазувати перед начальством і випрошувати крихти з стола князя та у вигляді земельки та посад для себе , для своєї рідні і вдавати з себе мудрих людей , хоч розумом , судячи з їхніх висловлювань тут і не пахне …

    • Купа слів, а смисла 0! Видно шо умом не блєщєш. Ха-ха, заздрісно, шо когось цінять не за лизожопство, бо жужі треба тільки такі як ви. Вставайте з колін і полощіть рота!

      • та де там в конторі робота , як зайду там тільки пють каву та ходять без діла з кабінету до кабінету , дами курять , по 10 раз їдять і ще закривають кабінети щоб ніхто не бачив , що там роблять , а може бояться що приїде поліція і точно декого накриє за пляшкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця