<

Платники Володимир-Волинської ОДПІ сплатили майже 12 мільйона гривень акцизного податку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:58 | 26.10.2015 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

До місцевих бюджетів платники Володимир-Волинської ОДПІ сплатили майже 12 мільйона гривень акцизного податку  з роздрібного продажу підакцизної продукції.

Представники бізнесу – платники 5-ти відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції, які перебувають на обліку в Володимир-Волинській ОДПІ, за підсумками дев’яти місяців цього року перерахували до місцевих скарбниць майже  12 млн. грн. цього податку. Зокрема, від платників акцизного податку  Володимир-Волинського району та міста Володимира надійшло, відповідно, 4,9 млн. грн., та понад 6 млн. грн,  платники Локачинського району сплатили понад 1 млн. гривень.

За словами начальника Володимир-Волинської ОДПІ Ігоря Пакульця, процес адміністрування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів розпочався з цього року в рамках податкової децентралізації, аби закріпити за місцевими бюджетами постійні та гарантовані джерела доходів і розширити їх дохідну базу.

,, Головне для керівника територіальної громади – це переконати представників місцевого бізнесу, які здійснюють підприємницьку діяльність, аби вони своєчасно сплачували 5-ти відсотковий акцизний податок на роздрібний продаж підакцизної продукції в місцевий бюджет. А ті, хто торгує пивом, подбали про придбання ліцензії для реалізації цього напою. Це так потрібні громадам кошти для вирішення назрілих соціальних проблем ” ,- підкреслив керівник володимир – волинських фіскалів.

Нагадуємо, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця