<

Газ в оселях Володимира вимикають тільки тоді, коли йдеться про загрозу життю і здоров’ю людей, – Олег Бомазюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 9.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
250
/ коментарів 6

У квартирах і будинках Володимира-Волинського припиняють газопостачання тільки тоді, коли йдеться про витік газу. І заборгованість тут не має ніякого значення. У цьому запевнив начальник Володимир-Волинського відділення ПАТ «Волиньгаз» Олег Бомазюк.

Нагадаємо, у березні кілька будинків міста без попередження відключили від газу. Тоді мешканці нарікали: не запитавши ніякого дозволу, газовики, прикриваючись «витоком газу» зайшли на подвір’я і перекрили газ, хоча насправді, мовляв, причина була геть інша: мінімальна заборгованість. На захист людей стали місцеві депутати, які звернулися до прокуратури Волинської області та антимонопольного комітету України, прем’єр-міністра України та народного депутата. Почастішали повідомлення зі скаргами на працівників газової служби і в Нововолинську.

Начальник Володимир-Волинського відділення ПАТ «Волиньгаз» Олег Бомазюк у коментарі БУГу наголосив, що газ вимикають тільки тоді, коли йдеться про загрозу життю і здоров’ю людей. Наприклад, газопостачання можуть припинити через порушення «Правил безпеки систем газопостачання» і наявності певних несправностей чи витоку газу. І наявність заборгованості в мешканців тут не має ніякого значення.

За словами Бомазюка, в день виявляють приблизно 60 витоків газу.

«Наразі Волиньгаз не здійснює ніяких, як говорять, масових відключень боржників. Пройшла зима і ми зосередились на перевірці витоків газу. Ми дійсно заходимо і обстежуємо стояки щодо наявності тих чи інших витоків.

В день ми ліквідовуємо приблизно 60 витоків газу. З них майже всі – на стояках. При можливості його відразу усуває наша бригада. Якщо є якась складність, тоді ми викликаємо службу 104. І тоді вже вона займається цим випадком.

Десь 50 таких витоків ми самостійно ліквідовуємо і відновлюємо газопостачання абонентам. Але десь на 10-15 адресах виникають зауваження чи ускладнення», – зазначив начальник Володимир-Волинського відділення ПАТ «Волиньгаз».

Він зауважив, що обстеження будинків відбувається не від наявності заборгованості і її суми, а згідно графіку. Це планові перевірки, які проводяться кожного року. І запевнив, що після ліквідації витоку газу газопостачання відразу відновлюють. Однак, Бомазюк наголосив, що в багатьох ситуаціях люди самі винні в тимчасовому припиненні газопостачання. Адже самовільно встановлюють чи замінюють газові прилади чи лічильники. А це дуже небезпечно.

« Десь з 10 будинків у 4 ми виявляємо витоки. Наприклад, пошкодження димоходів, відсутність тяги, самовільна заміна газового обладнання: котлів чи колонок. Люди придбали собі й самостійно їх встановили. Або ж є зміна проєктних рішень. Зокрема, переміщення чи взагалі знімання лічильників. Тобто є певні порушення правил безпеки систем газопостачання. Вони нами виявляються і усуваються. І газопостачання відновлюється відразу, практично автоматично.

Також через погодні умови, зокрема, вітри, морози й сніг різьбові елементи втрачають свою еластичність і йде витік газу, який треба усувати. Краще я буду в очах людей негідником, але я знатиму, що вони у безпеці і будуть живі й здорові. І якщо в них щось станеться, то не з моєї вини», – розповів Олег Бомазюк.

Також він прокоментував один із резонансних випадків, який стався у Володимирі. Тоді мешканці у фейсбуці поскаржилися, що газовики перекрили газ в одному з будинків без жодного попередження.  Бомазюк запевнив, що в них виявили порушення, але також була і заборгованість.

«Був нещодавно зафіксований випадок, коли в одного із наших абонентів виявили витік газу і працювали над його усуненням. Те, що люди стверджували, що це відбувалось без їх присутності, не відповідає дійсності.

Тоді, газовики постукали в будинок, вийшов споживач, вони показали йому цей витік і опломбували. І оскільки самі не змогли його ліквідувати, то сказали, що потрібно викликати аварійну бригаду 104, і поїхали.

В цієї особи, яка підняла шум у фейсбуці, було виявлено порушення, які ми просили усунути: самовільно був замінений котел. Була і 3-місячна заборгованість.

У всіх гучних ситуаціях вже все вирішено і усунено ті недоліки, які ми там виявили. У тих випадках були суттєві порушення щодо зміни проєктних рішень чи відсутність тяги. При таких порушеннях ніхто не заставить мене відновити газопостачання, поки я розумітиму що там наявна загроза життю і здоров’ю людей», – наголосив Бомазюк.

Він повідомив, що незабаром в місті почнуть перевіряти багатоповерхівки теж, аби ліквідувати усі витоки газу. І якщо в квартирах виявлятимуть якісь порушення, то газопостачання не відновлять поки їх не виправлять.

“Ми подали головам ОСББ і міській раді графік обходу багатоповерхівок. Там ситуація теж не дуже хороша по внутрішньобудинкових системах газопостачання. Ми до крану будинку обслуговуємо і бачимо, що витоки там є. І досить серйозні.

То ми зараз хочемо пройтися по багатоповерхових будинках і все там ретельно перевірити. Якщо в квартирі побачимо якісь порушення, то газу туди не подамо, поки їх не виправлять. Бо якщо я бачитиму, що це небезпечно для життя і здоров’я людини, то щоб і хто не казав, я газу пускати не буду”, – наголосив Олег Бомазюк.

До слова, у Володимирі на сьогодні є чимала заборгованість за газ: біля 2 мільйонів 16 тисяч гривень – по розподілу газу і приблизно 3 мільйони 145 тисяч гривень – за газопостачання.




коментарів: 6
  1. Як ви можете виявити самовільно встановлене обладнання якщо ви навіть на перевірку не ходите? Ваші контролери – тьоті з 8 класами освіти і папочкою “розпишіться, що я в вас була”.

  2. Робота у облгазах фірташа робить з людей тварин, а можливо вони такі і були, лише їх якості викристалізовуються. Такому бомазюку сци в очі, а він буде казати, що дощ іде. За малу копійку готовий на все, що скаже пан.

    • Ой, думаю, там совсем копеечка не маленькая… А с остальным – всё правильно. И проверки, которые пошли, думаю, имеет цель не наведение порядка в газовом хозяйстве, а найти причину для возможности отключения и получения неправомерной выгоды, чтобы не отключить.

  3. А як вони опреділяють -є витік газу чи ні???
    Вони заходять на подвіря з метою -ПЕРЕКРИТИ трубу, щоб запобігти ВИТІКУ!!!!
    Як???? Месінги????

  4. Ну справді витік! А потім той витік сам себе усунув і служба просто увімкнула газ назад! З яких то пір пломба на крані почала усувати витоки газу?

  5. Яка брехня! Ні з однією організацією немає проблем, тільки з газовиками. Це як бандити, бабульці 80 років, дописали лишніх пару сотень кубів, зробили заборгованість, і три місяці спокійно жити не давали, бо начебто треба погасити заборгованість! Бабуся фіртку на замок зачиняє! Два місяці фото передавали, ніби вже заспокоїлися. Брехуни і банда, яка працює на олігарха, без сорому і совісті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер