<

Благоустрій, санітарно-епідеміологічний стан та виділення земельних ділянок для учасників АТО обговорили на колегії Володимир-Волинської РДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 31.03.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Жахливий стан закладів торгівлі на території населених пунктів, безгосподарне майно у селах, сумна доля клубів та сільських будинків культури, а також виділення земельних ділянок учасникам АТО – основні теми, підняті на колегії у Володимир-Волинській райдержадміністрації. Присутні на колегії голови сільських рад підняли болюче питання про підведення до земельних ділянок ліній електропередачі. Згідно із законодавчою базою України, ця процедура проходить за кошт забудовників – стверджує начальник місцевої філії “Волиньобленерго” Микола Литвинчук.

Керівник місцевої райспоживспілки Людмила Копко не з’явилася на засідання колегії, аби дати пояснення, чому заклади торгівлі на території сіл стоять без вікон, з обдертою штукатуркою та не здаються в оренду. Петро Чуцький – начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ – рекомендував передати об’єкти орендарям та частину плати використовувати на приведення магазинів до достойного вигляду.

Наступним гострим моментом начальник відділу назвав безгосподарне майно. “По-перше, будинки без власників знаходяться у вкрай занедбаному стані, по-друге – ці земельні ділянки, при належному оформленні документації, можна було б роздати учасникам АТО”, – зазначив пан Чуцький.

За статистикою у селі Хотячів безгосподарного майна нараховується 16 об’єктів, у Стенжаричах, Турівці, Заболотті та Полум’яному – 65 нічийних садиб. Голова райдержадміністрація Наталія Василець рекомендувала очільникам сільрад переймати досвід Зимнівської об’єднаної громади, яка вже перебрала ряд безгосподарних об’єктів на свій баланс.

Наступним моментом, що кричуще потребує вирішення – це стан сільських клубів та будинків культури. Петро Чуцький зазначив, що в стані близькому до розвалювання знаходяться заклади культури у селах Новосілки, Федорівка, Суходоли. “Церква в кожному селі впорядкована та відремонтована. А ось клуби – нікому не потрібні. То давайте продамо ці об’єкти власникам, а осередки культури перенесемо у церкви”, – зазначив начальник відділу.

До Великодня привести до ладу необхідно і в’їзні знаки у район та населені пункти. “Ця жінка на в’їзді у Хобултову виглядає дуже страшно. І хоч їй прапора вчепили – краще виглядати цей монумент не став”, – зазначив Петро Чуцький.

Носії зовнішньої реклами, засміченість сервісної зони в Устилузі, незаконні смітники – усе це проблеми Володимир-Волинського району, вирішення яких прямо пропорційно залежить від сільських та міської громади.

Про забезпечення земельними ділянками учасників АТО доповів на колегії начальник управління Держгеокадастру Юрій Гунько. “На сьогодні в управлінні зареєстровано 312 заяв від учасників АТО на виділення їм земельних ділянок. На 197-м з них вже оформлені документи на право власності. Однак, на території району є такі села, від мешканців яких ще досі не надійшло жодної заявки на отримання наділу. Зокрема, це Галинівка, Ласків, Хотячів. У Микитичах, Сільці та Хобултовій – дуже низька активність тих, хто має право на отримання земельної ділянки”, – розповів начальник управління.

Управління зарезервувало більше 200-т гектарів додаткових земель на кадастровій карті області. Представники Держгеокадастру постійно проводять моніторинг земель на території рад, оновлюють та розміщують інформацію про зарезервовані землі у Володимир-волинському районі на сайтах державних органів та в альбомі-атласі Волинської області.

Проблемою для тих, хто планує будуватися на виділених земельних ділянках є питання підведення ліній електропередач. Сам начальник районної філії “Волиньобленерго” Микола Литвинчук каже, що це мільйонні затрати. Де прості сім’ї мають віднайти такі кошти, аби підвести фактично в поле світло – монополіст не каже. лише посилається на рішення Нацкомісії зпитань енергетики та законодавство України, яке говорить, що підведення ліній має відбуватися за кошт забудовника.

Петро Чуцький спростував цю інформацію, озвучивши Постанову НКРЄ, яка говорить, що при колективній забудові лінії електропередач прокладає підприємство, яке надає послуги, оскільки в тарифах на світло такі видатки закладені.

Серед санітарно-епідеміологічних проблем району начальник районної санепідстанції Світлана Мисинчук виділила проблему якості питної води. “У водогонах ряду населених пунктів, при лабораторних дослідженнях, виявлено підвищений вміст заліза. У колодязних шахтах – високий рівень нітратів. В селах Льотниче, Хмелівка, місті Устилуг останнім часом, через відсутність фінансування, дослідження якості води не проводилися взагалі”, – зазначила головний епідеміолог району.

Наталія Василець дала вказівку якомога швидше забезпечити приведення якості питної води у населених пунктах району до відповідних санітарно-епідеміологічних норм.




один коментар
  1. Рік на посаді, а район в одному місці. Натаха – йди в бухгалтерію, бо як показує новітня українська історія, бухгалтери тільки все розвалюють. А Чуцький? Ти що чувак мудачелло? я на церкву гроші даю, то ще й на клуб маю давати…атеїст і комуняка а не головний архітнектор району. Понастроювали з Кибою курників..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця