<

Другу вакцину від коронавірусу схвалили у Великій Британії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:54 | 30.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Друга вакцина від коронавірусу, розроблена вченими Оксфордського університету та компанією AstraZeneca, дістала схвалення для використання у Великій Британії.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Метт Хенкок, цитує BBC, – передає Громадське.

Затвердження нової вакцини відбулося після того, як Громадська служба охорона здоров’я Англії заявила, що країна стикається з «безпрецедентним» рівнем інфікування.

Видання вказує, що Велика Британія вже замовила у виробника AstraZeneca 100 мільйонів доз, яких достатньо для вакцинації 50 мільйонів людей.

Очікується, що застосування цієї вакцини призведе до значного збільшення темпів вакцинації, оскільки вона дешева і легка у масовому виробництві. Її можна зберігати у звичайному холодильнику — на відміну від препарату Pfizer/BioNTech, який потребує зберігання при -70°С.

Загалом із 8 грудня в країні зробили щеплення вже 600 тисячам людей: Велика Британія стала першою європейською країною, яка запустила програму масової вакцинації населення.

Що це за вакцина і що про неї відомо?

Її назва AZD1222. Вона використовує вірусний вектор, створений на основі послабленого вірусу, що викликає застуду в шимпанзе, і містить генетичний матеріал коронавірусу. Після вакцинації формується спеціальний шипоподібний білок, який допомагає імунній системі розпізнавати коронавірус, якщо той потрапляє в організм людини.

AZD1222 вважають однією з найбільш перспективних вакцин від COVID-19 на сьогодні. Вона одна з перших (на початку вересня цього року) перейшла на третій етап клінічних досліджень, який передбачає масове її тестування.

У вересні випробування вакцини «ставили на паузу». Тоді в одного із вакцинованих виявили поперековий мієліт — запалення спинного мозку, яке викликається вірусами. Це випробування зупиняли вже вдруге, проте для медичного проєкту, в якому беруть участь тисячі людей, це нормально. Вже за п’ять днів тестування вакцини частково відновилося.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця