<

«У пакунках були очі тварин» : дипломатичні установи України у шести країнах отримали закривавлені посилки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:04 | 3.12.2022 / Новини / /
Перегляди
246
/ Коментарі відсутні

Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин.

Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

“Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України, – наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності.

За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

“Закликаємо іноземні уряди ґарантувати максимальний захист українських дипломатичних установ відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини”, – йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, 30-го листопада і 1-го грудня два посольства України за кордоном, крім посольства Іспанії, отримали листи з «дуже конкретними погрозами». Йдеться про цілеспрямовану широкомасштабну кампанію проти України за кордоном.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця