<

Росія погрожує ударом по країнах, які розмістять американські ракети

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 6.12.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарів 7

У разі виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД) цілями для дій Росії у відповідь стануть країни, які розмістять у себе такі американські ракети, заявив начальник Генштабу російської армії Валерій Герасимов.

“Якщо договір про РСМД буде зруйнований, то це не залишиться без відповіді з нашого боку… Не територія США, а країни, що розмістили американські комплекси з ракетами малої та середньої дальності, стануть об’єктами ураження для дій Росії у відповідь”, – заявив він під час брифінгу з військовими аташе іноземних держав, повідомляє агенція “РИА Новости”, розповідає BBC.Україна.

Герасимов у черговий раз звинуватив США в порушенні ДРСМД, а зустрічні звинувачення з боку Вашингтона назвав «спробою закамуфлювати справжній стан справ».

Президент Росії Володимир Путін, коментуючи заяву Вашингтона, сказав, що США не надали жодних доказів того, що Росія порушила договір.

“Найголовніше обґрунтовання – це те, що ми щось порушуємо. При цьому, як зазвичай, ніяких доказів порушень з нашого боку не надається”, – цитує Путіна “Інтерфакс”.

Нагадаємо, напередодні в НАТО оприлюднили офіційну заяву, в якій Росія звинувачується в порушенні ДРСМД.

Раніше з подібними звинуваченнями щодо Росії виступали США, але тепер Вашингтону вдалося також переконати в обґрунтованості своїх побоювань союзників по НАТО.

“НАТО дає Росії останній шанс для порятунку договору РСМД. Або вона повинна готуватися до світу без ДРСМД”, – заявив за підсумками наради в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У Кремлі заяву НАТО назвали нагнітанням ситуації та маніпулюванням фактами.




коментарів: 7
  1. це рашка так заспокоюе амерів – мовляв, ставте, ми вас бити не будемо, а будемо цих дурнів… але амерам на ціх дурнів глибоко плювати, так шо вони по любому поставлять..

    • Пам’ятаю, вона це говорила Польщі, Чехії і Угорщині, якщо ті вступлять в НАТО. Потім грозилася країнам прибалтики, Румунії, Болгарії і т.д. Всім країнам, що вступали в НАТО грозила ракетними ударами. А що відбулось насправді? А насправді рашка нападає на нейтральні країни, в яких немає союзників. Членство у НАТО і присутність американських баз це гарантія миру. Доказано і в роки холодної війни, і зараз. Де є американці – там немає москалів, доказано історією. А ракетами рашка скорішь нас обстріляє, так їй безпечніше

  2. присутність на території України військ чужої держави , це по вашому запорука безпеки і незалежності))))))))))))))) юзер, є проросійські дуполизи і є проєвропейські(американські різниця невелика)дуполизи , і як на мене різниця між ними не дуже суттєва..

    • Я говорю те, що вчить історія. Ті країни, що вступили в НАТО живуть у мирі і зберегли свою територію. А у нас, таких гордих , і незалежних, іде війна, якій кінця і краю не видно. І це із-за таких, як ви, Макс і гість, ми не вступили в НАТО як всі нормальні країни, коли ще була така можливість.

      • І це із-за таких, як ви, ми не вступили в нато…)))))))))))))))))))))))))))))посмішив)))))) в нато, Україні, дорога закрита,поки “добро” не дасть росія(як би кому цього не хотілося це є геополітика) щоб вам(нам) не обіцяли президенти чи політики(ті ,що були , і ті ,що ще будуть) народ тут нічого,ніколи не вирішує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця