<

[ОНОВЛЕНО] Поламані кінцівки і забій голови: повідомили про стан потерпілих українців у ДТП в Польщі та попередню причину аварії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 22.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
25
/ 1 коментар

Внаслідок моторошної автокатастрофи з українцями біля польського Кашице у ніч на 22-ге березня, щонайменше 1 людина – у тяжкому стані. Пасажири та водій автобуса отримують необхідну медичну допомогу. Аварія могла статись через погану погоду.

Усіх постраждалих обстежують у лікарні у Перемишлі. Подробиці щодо їхнього стану здоров’я повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк, – пише Канал 24.

Відомо, що троє постраждалих знаходяться у лікарні Перемишля

  • 74-річна жінка – у вкрай тяжкому стані. Її планують перевезти з Перемишля до Жешува, аби зробити операцію.
  • У 55-річної жінки – поламані кінцівки.
  • У 22-річного водія автобуса, який перебував за кермом, забій голови.

За словами Павлюка, інформація щодо стану ще 2 постраждалих уточнюється. Вони – у лікарнях міста Пшеворськ та Любачув.

Дипломат запевнив, що почесний консул України у Перемишлі Александер Бачик забезпечив постраждалих предметами першої необхідності.

За попередніми даними, автобус із українцями у Польщі потрапив у ДТП через слизьку дорогу, – пише ТСН.

“Зараз наш консул працює у Ярославі у поліції. Також він спілкується із чотирма нашими громадянами, котрих відправляють в Україну. Поки слідство триває. Попередньою причиною аварії стала слизька дорога”, – пояснив Василь Павлюк. 

Наразі генеральний консул у Любліні не називає, з яких областей України потерпілі у ДТП. 

“Я поки не можу назвати, звідки потерпілі. Натомість скажу, що ті люди, які повертаються зараз в Україну, – з Чернівців та Івано-Франківська”, – додав генконсул України у Любліні.

Тим часом у Польщі на місці, де сталася смертельна ДТП з українськими пасажирами, встановлять попереджувальний знак про аварійно-небезпечну ділянку. За даними місцевої влади, стан автомагістралі та дорожніх знаків там не викликає застережень.

Воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт повідомила, що після другої поспіль ДТП з українськими автобусами на автомагістралі варто звернути увагу на її безпеку. Вона зазначила, що служби, які відповідають за стан цієї ділянки, вже провели там перевірку, – пише Укрінформ.

Зокрема, Ленярт проконсультувалася з цього приводу з міністром інфраструктури Анджеєм Адамчиком та керівництвом GDDKiA.

“Після першої катастрофи з автобусом 2 тижні тому, GDDKiA разом з поліцією провела перевірку в цьому місці. Вони визначили, що правильність дорожніх позначень не викликає жодних сумнівів”,
– заявила Ленярт.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця