<

Після карантину волинянам, які не оплатять за доставку газу, припинять газопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 11.06.2020 / Новини / , , /
Перегляди
27
/ коментарів 8

Цьогоріч біля 30 тисяч споживачів із 250 тисяч не оплатили жодної копійки за доставку газу. Із пом’якшенням карантинних вимог волиняни починають оплачувати більше за послугу з розподілу газу. Всіх боржників після закінчення карантину одразу відключать від газопостачання.

Про це в прямому ефірі ТРК “Аверс” заявив комерційний директор АТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз.

За будь-яку надану комунальну послугу в Україні потрібно платити, бо таке законодавство. Пені та штрафів під час карантину до боржників за комірне не застосовували. Як соціально відповідальний бізнес, компанія “Волиньгаз” на період карантину ввела мораторій на відключення споживачів від газопостачання, окрім випадків несанкціонованого втручання.

“Поки ставлення лояльне, а після карантину одразу всіх боржників відключимо від газу. Зараз є можливість оплатити або звернутись до нас та укласти договір реструктуризації боргу. Ми йдемо завжди на зустріч усім клієнтам”, – зазначив директор комерційний АТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз.

До відновлення роботи Центрів обслуговування клієнтів, за консультацією щодо реструктуризації боргу споживачі можуть звертатись до Контакт-центру газової компанії за номером телефону 067 33 39 104. Також газовик радить волинянам щомісяця вчасно онлайн передавати до 5 числа показники лічильника газу та до 20 числа платити за газ і його доставку за допомогою онлайн-сервісів “Волиньгазу”.

“Незважаючи на те, що ціна на газ зменшилась фактично вчетверо і зараз найнижча за всі роки в Україні, горе-споживачі продовжують красти природний газ. Навесні наші фахівці зафісували чимало випадків, а торік – більше 200 фактів крадіжок, – розповідає Андрій Карпомиз. – Усі, хто вкрав, відповідатимуть перед законом неодмінно. Навіть ті, хто вчиняв такі протизаконні діяння рік і три тому.”

Також директор комерційний в прямому ефірі телеканалу “Аверс” прокоментував замороження тарифу на розподіл газу, який цього тижня НКРЕКП залишила на рівні 1 січня 2020 року – 0,91 коп. за м. куб. газу.

“Дії та заяви держрегулятора НКРЕКП – це театр абсурду. Близько п’яти років ігнорували облгази. Поступово йшли до того, щоб відбувся анбандлінг – розділення функцій на ринку: постачання газу і доставки газу. У грудні торік затвердили тариф на розподіл компанії “Волиньгаз” і поетапне приведення його до економічно обгрунтованого рівня. І знову заморозили, – аналізує директор комерційний АТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз. – Якщо порівняти електрику та газ, то електрика коштує в середньому 1,29 грн за кіловат і якщо перевести на кіловати природний газ, на енергію, то в нас сплачується всього 17 коп. Ви розумієте яка різниця? Про енергетиків ніхто не говорить, усі хто платять. А від тарифу залежить діяльність нашого підприємства і є армія людей, які потребують зарплати і компанії потрібні правильні інвестиції.”

Якщо тариф заморозять, то підприємство понесе великі збитки та варто очікувати на відтік кваліфікованих фахівців, що ставить під загрозу газотранспортну систему нашої області. Наразі отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників.

Станом на початок червня цього року заборгованість населення Волинської області за спожитий природний газ становить 380 млн грн, – повідомили у пресслужбі ТОВ “Волиньгаз збут”, – передає Конкурент.

“Ми надаватимемо можливість оплатити за спожитий газ частинами тій категорії громадян, які станом на 1 жовтня 2019 року не мали заборгованості за спожитий газ, а в проміжку між жовтнем і червнем оплатили за блакитне паливо не менше 65%. Також є ще дві вимоги: претенденти на реструктуризацію боргу не повинні бути субсидіантами і не мають бути відключеними від системи газопостачання”, – пояснив директор ТОВ “Волиньгаз збут” Микола Тищук.

Цей договір дозволить розстрочити оплату боргу рівними частинами з 1 червня по 1 вересня 2020 року та увійти в наступний опалювальний сезон без боргів.

У разі виконання споживачем основних умов для оформлення договору реструктуризації боргу, споживачу необхідно направити на електронну адресу ТОВ “Волиньгаз збут” office@vlgaszbut.104.ua такі документи:

  • паспорт власника або особи, яка уклала заяву-приєднання до умов типового договору на постачання природного газу,
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного коду.

Для зручності в комунікації необхідно надати номер телефону для зворотного зв’язку. Працівники Товариства перевірять виконання споживачем вищенаведених умов та надані документи, оформлять угоду та запросять споживача для її підписання. 

Пропозиція підписання такого договору не передбачена для тих споживачів, яким вже припинено газопостачання та/або справа щодо стягнення боргу стосовно них передана до суду або виконавчої служби.




коментарів: 8
  1. Уточніть зарплату та премії директора та комерційний директора АТ “Волиньгаз” їх заступників тоді зрозумієте кому ви платите тільки невідомо за що адже згідно Конституції України ст.13 “Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу.Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.” І чому народ мовчить?

    • Мовчатиме, боятиметься, бо коли одного разу не мовчав то кота лєопольда в президенти посадив, іншим разом як не мовчав то взагалі війна почалася , не так давно не мовчав то клоуна вибрав)… То ліпше вже мовчати щоб ще гірше не було))

  2. Щоб не було у вас великих збитків відремонтуйте крани на будинках,
    і чому я повинен платити за доставку газу коли ним не користуюсь більше 5ти років,лічильник присутній

  3. Якщо спеціалістам”від газу малі зарплати то хай шукають іншу роботу де більше платять!
    Все просто!

  4. Скинутись би на толкового юриста, та подати колективний позов до суду на цих горе-доставщиків газу. Це чистої води афера, якщо хтось ще не зрозумів. Ви тільки подивіться як нараховують суму так званої доставки. Беруть витрати за МИНУЛИЙ рік і кожному індивідуально виставляють суму. Чому я маю сплачувати щось за минулий рік? Але раптом якщо ви в минулому році не споживали взагалі газу, то вам нарахують ще за раніші роки. Навіть якщо людини вже немає в живих кілька років, однаково нарахують. Про людей з сіл, які за свої кошти купляли труби для газифікації я взагалі мовчу. Якщо хочуть зробити свій анбалдінг (ще ж бляха придумали), то нехай роблять це прозоро, а не так як воно зараз є. Наприклад транспортування одного куба – х грн., плюс за кожну точку визначена плата.
    Так ось до відміни карантину ні копійки дяді з трубою точно не буду платити. Потрібно закон трошки і на свою користь використовувати. А далі надіюсь ця афера прикриється на державному рівні. Так воно не повинно залишатись. Хоча ми живемо там де живемо і тут може бути що завгодно.

  5. Пане Карпомиз, Ви краще розкажіть людям, що входить В тариф на “розподіл” а за газ люди скоро будуть платити в Нафтогаз а не волиньгаззбут.

  6. Якщо прийде коболев до мене то я дам ему денег лично ,а пока газова служба буде і включати комусь газ то в тихаря пробийте им колеса ,на подвір’ї вони просто не можуть зайти так шо пусть копають на дорогу бо вся труба по моей подвір’ї то моя и право вони на ней не мають и хай сосут у коболева и навпакі

  7. Оплачувати всякі там алєгархічєскі хотєлкі (бачиш-но якомусь синку алєгарха не вистачає “на дозу”) не збирався і не збираюся. Нехай всі ці “гази” йдуть і в$обують на сапанні буряків, якщо додаткових грошей так хочецця.
    Ніх собі.. отак от від балди малюють і присилають людям якісь папірці з вимогою оплати “боргів” за минулі роки :). Тіпа “ви должни!”. То я також можу такі малювати тисячами цим урюкам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця