<

Захищали Маріуполь: прикордонники з Нововолинська вже декілька місяців перебувають у полоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 27.09.2022 / Нововолинськ /
Перегляди
6134
/ 1 коментар

Прикордонники з Нововолинська Ілля Музика та Аліна Паніна перебувають у російському полоні. Рідні просять розголосу, щоб швидше повернути їх додому.

До початку повномасштабного вторгнення вони захищали кордони Маріуполя. Аліна потрапила у полон з Азовсталі та чотири місяці вже у полоні, Ілля – п’ять місяців. Він потрапив до рук ворога під час прориву із заводу «Ілліча».

“Прошу максимальний репост, для розповсюдження інформації, щоб якнайшвидше повернути захисників додому”, – просять рідні.

Держприкордонслужба у травні публікувала відео з Аліною та її чотирилапою напарницею – Сонею, коли вони перебували на Азовсталі. У мирний час Соня виявляла заборонені предмети на держкордоні та лінії розмежування, а під час перебування на Азовсталі підтримувала бойовий дух прикордонників, зазначили у дописі.

Нагадаємо, оборонці Азовсталі надлюдськими зусиллями утримували територію заводу у знищеному ворогом Маріуполі впродовж 86 днів.

На заводі лишалися бійці полку “Азов”, морпіхи 36 бригади, прикордонники, правоохоронці. Завдяки їхній обороні не було допущено перекидання близько 20 тисяч особового складу супротивника, росіянам не вдалося швидко захопити Запоріжжя і створити умови для оточення Об’єднаних сил. Оборона Маріуполя подарувала критично важливий час для того, щоб сформувати оборонні рубежі та резерви.

21-го вересня з російського полону повернулися 215 українських військових. 188 з них – захисники Азовсталі: 108 азовців, а також нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці та співробітники СБУ.

Але, на превеликий жаль, наразі у полоні перебуває близько 2 тисяч оборонців Маріуполя, у якому, як раніше повідомляли, також нововолинець Максим Романюк.




один коментар
  1. Житель Нововолинська Швець Вадим, морпіх 36 бригади також в полоні вже 5 місяців!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок