<

Як оздоровлюються нововолинські діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 10.08.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

9-го серпня, у Нововолинському міському центрі зайнятості відбулося виїзне засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Про проведену роботу у цьому напрямку в Нововолинську поінформувала начальник відділу у справах молоді та спорту міськвиконкому Тетяна Супрунюк.

Вона повідомила, що цьогоріч на організацію оздоровлення та відпочинку дітей із міського бюджету заплановано використати 1208,4 тис. грн. Станом на 03.08.2016 р. фактично використано на підготовку до проведення оздоровчої кампанії 141,3 тис. грн., на проведення оздоровчої кампанії – 802,1 тис. грн., залучено додаткових коштів – 137,3 тис. грн., на оплату за путівки до ДПУ МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ» Молода гвардія» – 4,3 тис. грн., всього використано 1085 тис.грн. За кошти субвенції обласного бюджету в сумі 80,0 тис. грн. на умовах співфінансування з міського бюджету 80,0 тис. грн. придбано 88 путівок на ІІІ оздоровчу зміну дітей пільгових категорій у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Прикордонник», охоплено оздоровленням 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 37 дітей з багатодітних сімей, 10 дітей з малозабезпечених сімей, 8 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 1 дитина внутрішньо переміщених осіб, 11 дітей учасників АТО, 3 дітей-інвалідів, 5 – талановитих, обдарованих, – повідомляє сайт міськради.

У червні працювало 9 таборів з денним перебування на базі загальноосвітніх навчальних закладів № 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, гімназії, НВК «ЗОШ № 1 – колегіум». Послугами відпочинку в них охоплено 1712 учнів.

З 06 червня 2016 року розпочав свою роботу позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Прикордонник», де протягом літа проведено три відпочинкових зміни з терміном перебування дітей 14 днів та одну оздоровчу зміну з терміном перебування дітей 21 день. Всього охоплено оздоровленням та відпочинком 617 осіб, з них 100 – оздоровленням, 517- відпочинком.

Повна вартість путівки у табір з денним перебуванням становила 210 грн. на 14 днів для дітей, які не належать до пільгових категорій.

Вартість харчування учнів позаміського закладу становила 60 грн. в день на одну особу, вартість харчування учнів у закладах відпочинку з денним перебуванням – 15 грн. в день на одну дитину.

Центральною міською лікарнею оздоровлено 149 дітей: за путівками управління охорони здоров’я України 41 дитину, в санаторії «Згорани» – 74, у санаторії «Дачний» – 34.

Станом на 05 серпня 2016 року оздоровленням та відпочинком охоплено 2632 особи, що становить 43,9 % від загальної чисельності дітей шкільного віку. Із загальної кількості дітей оздоровчими послугами охоплено 279 дітей, відпочинковими – 2353 дитини, з них: 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 54 дитини – інваліда, 19 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, 387 дітей з багатодітних сімей, 75 дітей з малозабезпечених сімей, 2 дітей, батьки яких загинули у районі проведення АТО, 82 дітей учасників АТО, 157 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 1366 талановитих, обдарованих, 18 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 9 дітей внутрішньо переміщених осіб.

Тетяна Супрунюк зазначила, що до планів роботи під час оздоровчого періоду включені заходи з еколого-натуралістичного, науково-технічного, художньо-естетичного та фізкультурно-спортивного напрямів позашкільної освіти, відвідування дітьми музею, виставок, інших закладів культури і мистецтва, а також проведення туристичних подорожей по місту для ознайомлення з визначними пам’ятками історії. Особлива увага приділяється пропаганді здорового способу життя, залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, для цього використовується матеріально-технічна база фізкультурно-спортивних організацій, ігрові і спортивні майданчики.

Начальник галузевого відділу міськвиконкому повідомила також, що з початку року на оздоровлення до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) направлено – 11 осіб, з них – 3 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, 7 дітей з малозабезпечених сімей, 1 – з багатодітної сім’ї.

За повну вартість батьками придбано у поточному році 246 путівок у табори з денним перебуванням, 54 – у позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Прикордонник» (46- на відпочинкову зміну, 8 – на оздоровчу зміну).

З метою популяризації іноземної мови на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста працювало 9 мовних таборів за участю 29 учителів іноземної мови. 142 школяри удосконалили навички спілкування англійською мовою.

Щороку поліпшується матеріально-технічна база ПДЗОВ «Прикордонник». Зроблено косметичний ремонт будиночків, придбано дерев’яні ліжка та тумби, кухонний інвентар, морозильну камеру. Розроблено проектно-кошторисну документацію для будівництва водопроводу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця