<

У Нововолинську планують підвищити проїзд у маршрутках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:32 | 2.11.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарів 28

У Нововолинську на звернення перевізників планують збільшити вартість проїзду в маршрутках. По місту ціна становитиме 5 гривень. 

2-го листопала на сайті Нововолинської міської ради оприлюднений регуляторний акт – проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі».

На даний момент проїзд становить 4 гривні по місту та 7 – до селища Благодатне, дачного масиву “Прикордонник” та шахти №9.

Відповідно до проекту рішення регуляторного акту планують встановити тариф на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі:

– на маршрутах № 1, 2, 2а, 6, 8 – 5,00 грн.;
– по маршруту № 13 «АС Нововолинська – смт. Благодатне» – 7 грн;
– по маршрутах №4 «6-ий М-н – дачний масив Прикордонник» – 12 грн, № 4а «Пожежна площа – дачний масив Прикордонник» – 9 грн;
– по маршруту № 14 «5-ий Мікрорайон – шахта №9» – 7 грн, від пожежної площі – 5 грн.

В аналізі регуляторного впливу проекту рішення зазначають, що тарифи, які погоджені виконкомом 15-го  березня необхідно відкоригувати з огляду на наступні чинники.

“За період дії рішення змiнилися умови виробничої дiяльностi та реалiзацiї послуг, що не залежать вiд господарської дiяльностi перевiзникiв, а саме: зросли цiни та тарифи на мастильнi матеріали (вартість дизельного палива, яка закладена у діючих тарифах на автобусних маршрутах становить 27,00 грн.), запчастини, шини, акумуляторнi батареї, послуги стороннiх організацій.

Відповідно до п.1.6 Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175, перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації Послуг, що не залежать від господарської діяльності Перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%.

Таким чином, існує необхідність розробити регуляторний акт, прийняття якого дасть змогу стабілізувати роботу перевізників, що зайняті у сфері пасажирських перевезень, та забезпечити регулярність руху автобусів на міських маршрутах, підвищить якість надання послуг з перевезень пасажирів”, – йдеться в документі.

Детільніше з проектом рішення та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитися на сайті міськради або у виконавчому комітеті Нововолинської міської ради, каб.№418, тел. 3-26-50.

Просять подавати зауваження та пропозиції до проекту в письмовій формі від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом місяця з дня оприлюднення (02.11.2018) на адресу розробника: місто Нововолинськ, проспект Дружби, 27, кабінет 418.




коментарів: 28
  1. а нема чого їздити ! сидіть вдома і дивіться ТВ, там вам розкажуть як клятий путін ціни підвищуе…

    • Писати потрібно грамотно, бо потім же самі читачі кажуть про безграмотних журналістів. Через місяць будуть громадські слухання, а поті засідання виконавчого комітету, бо тільки там можуть затвердити нові тарифи. Протягом місяця кожен житель міста може занести зауваження в міську раду щодо проекту рішення.

  2. Все дорожчає ,від цього не дітись. Перевізники теж хочуть заробляти, сервісу нема,бо якщо викладатимуть у сервіс ,то не зароблять потрібних сум.
    Все сумно в цій країні,куди не глянь. Треба тікати звідси як багато розумних і зробили

  3. Наскільки обгрунтовані ці вимоги? Я щодня їжджу на роботу маршруткою і вона рідко буває порожньою. Але, після чергового подорожчання багато моїх знайомих перестали їздити маршруткою, а почали ходити на роботу пішки.Крім того, не можна порівнювати довжину маршруту в Нововолинську і, наприклад, в Луцьку. І ще, коли автобус їде з автостанції в Луцьк, чи ще кудись, то він рідко буває порожнім, а через касу продано лише кілька квитків.І хто це контролює? А потім ми говоримо про нерентабельність.

    • Ви їдете на роботу і маршрутка повна,в ній половину пільговиків.Памятаєте як відмінили багатодітних зразу стало вільно в маршрутках.Ви замітьте скільки пільгових категорій їде безкоштовно.Тому і повна а толоку з того.

  4. Пішли ви на х у й маршручики і сапожніки і депутати які сидять і ні хрена не роблять. Іди проживи на 2000гр. на місяць. Заплатити за комуналку 1000 платиш, коли сам живеш. Збираїмся під хатою сапожніка і нікого не випускаємо і не пускаїмо. Поки їдло і вода не закінчився. Світло відключити, воду перекрити.

  5. А перевізники ВИПАДКОВО не планують поприбирати в тих своїх брудних маршрутках.Помити підлоги попрати фіранки а також накидкі на сидіннях,а то у деяких з них як в галімих забігаловках .Смердить і брудно

  6. Ціна піднімаласЯ як солярка коштувала 25грн а зараз 32грн.Чому ніхто не звернеться до перевізників підніміть ціну бо все виросло.Памятаєте ціна проїзду була як булка хліба 1.25грн.А зараз проїзд 4грн ,хліб 10грн.І всіх ціни на все влаштовують а на проїзд ні.А там теж працюють люди які хочуть зарплату.

  7. Кожен день їзжу на роботу в тих тазіках й не куди не дінуся від того, вони підвищують ціни за проїзд, а у нас зарплата не підвищується, прийдеться знову затягувати пояси.

  8. а чому зараз так спішать підняти проїзд? коли піднімали навесні то підняв Ковель . Володимир а тоді аж Нововолинськ а чому так зараз спішимо ? ще ніхто непідняв розцінки і мінімальна зарплати ще непіднялася яка причина? солярка піднялася скрізь.

  9. Вже два дні з 15мікрорайону не можна добратися додому.. Після 10год. Має бути три рейса чергових…. Немає жодного… Маршрутки просто їдуть мимо не беручи людей… З міста ще привозять а в місто нікого..

  10. та робіть хоч по 10. Люди все одно їздитимуть, хто не хоче ходити. Повозмущаються трохи, зубами останніми поклацають, або клавішами)) та й змиряться. Такий вже наш менталітет.. Так що не бійтеся, сміло підвищуйте

    • ну от не треба ! менталітет не заважав скинути панду і привести про-европейську владу ! так шо знайдуться (може бути) герої, які напишуть звернення до президента відносно газу і клятих перевізників ! Героям слава !

  11. Які ж «розумні» ці коментатори . Ви тільки вмієте сидіти і обсирати всіх і все і більше нічого

  12. Ви їдете на роботу і маршрутка повна,в ній половину пільговиків.Памятаєте як відмінили багатодітних зразу стало вільно в маршрутках.Ви замітьте скільки пільгових категорій їде безкоштовно.Тому і повна а толоку з того.

    • тобто за пільговиків перевезники з казни нічого не отримують ? яка пічалька… ну а шо робити, якшо держава всі грошики витрачає на боротьбу з путіним..

  13. З 22год в суботу неділю доїхати в місто не можливо… Маршрутки просто їдуть повз людей…. З міста привозять а в місто не беруть…. Живемо як в селі якомусь… З роботи мусили йти пішки…

  14. Дятли ви,у Львові проїзд по 5грн,то може по 10грн зразу зробіть? Відремонтуйте спочатку ваші “корита”, тоді думайте про підвищення тарифу

    • Дятел як ти себе назвав.Львів подав на 7грн.І маршрутки не лучші і їздять аби втриматися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок