<

Нововолинська гопота з бітами та “травматом” тероризує учнів ПТУ. Поліція закочує рукави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 22.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
45
/ коментарі 24

Поліція розпочала чергування біля гуртожитку ПТУ №11 у Нововолинську, де “полюють” на учнів місцеві підлітки, забираючи у них гроші та телефони.

Нагадаємо, що ввечері 21-го грудня в редакцію інтернет-видання “БУГ” звернулась Ірина Устимук, мати хлопця, який навчається у Нововолинському ПТУ №11. Жінка розповіла про криміногенну ситуацію, котра склалась у місті, а саме на території училища, де вчиться її син.

Вже наступного дня, 22-го грудня, журналісти інтернет-видання “БУГ” разом з Іриною Устимук та керівником “Самооборони” Нововолинська Володимиром Шаповалом зустрілися з головним поліцейським міста Василем Лесем. На початку розмови начальник поліції вибачився за бездіяльність правоохоронців, які приїжджали на виклик до гуртожитку ПТУ, запевнивши, що працівники отримають покарання.

“На виклик виїздили працівники новоствореної патрульної поліції – не з карного розшуку і не слідчі”, – пояснив Василь Лесь, доповнивши, що головні “герої” гоп-компанії, яка уявляє себе бандитами та тероризує учнів ПТУ, вже затримані.

“Ті, що причетні до грабежів і вимагання, вже сидять в мене кабінеті і ми з ними розберемось. На даний час ведуться суди”, – додав начальник поліції.

Ірина Устимук боїться за свою дитину, оскільки на власні вуха чула багато погроз, адресованих сину. 21-го грудня гопота не випускала його з навчального корпусу до гуртожитку. За те, що він дружить з хлопцем, в якого забрали телефон, що не дав гроші, які у нього вимагали.

Гопота стріляє по шибках травматичним пістолетом

Буквально за останніх три тижні почалося активне пресування дітей, які наважилися сказати щось проти гоп-компанії. Підлітки ведуть себе дуже впевнено, зібравшись дружною масою. Самоствердитися за рахунок когось – їхнє хобі. Є таке поняття, як “соціальний ліфт”. Якщо немає іншого шансу цим соціальним ліфтом виїхати з ситуації “лузера” в ситуацію “віннера”, то підлітки пробують саме цей шлях.

“Діти бояться. Я виходжу з гуртожитку вчора – стоїть та банда. Разів 20 чула слово Чечен. При поліції скаче одне метр шапкою до моєї дитини і плює: “Ти ментовський”. Вони стояли і слухали, про що говорять поліцейські, насміхаючись. Правоохоронці абсолютно ніяк не вплинули на ситуацію.

Розповідають, що на другому курсі палять волосся хлопцям запальничкою. І ніхто нічого не робить.

Вчора  у соцмережі в одного з затриманих був пост “Мєнти мене взяли” і селфі у поліцейській машині. Але після мого звернення на інтернет-виданні “БУГ” все зникло”, – розповідає мама учня ПТУ.

Вочевидь, надивились юні хлопчики з гоп-компанії бойовиків, в яких “справжні мужики” живуть “справжнім чоловічим життям” із кров’ю, брудом і великими грошима. Для злиденного хлопчини, який не бачив у житті нічого, крім свого району, бандит, у якого влада і бабки— герой. Стадний інстинкт допомагає показати з себе “господаря кварталу”.

Гуртожитські діти навчилися оборонятися. Вони не виходять поодинці на вулицю, ходять по 5-6 осіб. Інколи мами телефонують до вихователів: “Вийдіть зустріньте, бо перепинять”. Нещодавно гопота побила хлопчину прямо під гуртожитком, забрала телефон і дала 15 хвилин на те, щоб по гуртожитку зібрав гроші. Тоді, сказали, віддадуть його власні. Деякі з “команди” вихвалялися, що це вони били плафони на стометрівці у Нововолинську.

“Мене дуже дивує позиція педагогів. Якщо вони знали про це, то чому ніхто не відреагував? Наразі в мене є дві заяви, ми по них працюємо”, – говорить начальник поліції Нововолинська.

Спілкування в присутності поліції продовжили у кабінеті заступника директора ПТУ №11 по виховній роботі.

“Я на лікарняному. Прошу, щоб закрили, бо на роботі перебуваю більше, як вдома. Працюю 38 років в освіті, але це прийшов – злякався.

Там половина дітей з 5-ї школи. Питаю: “Чого ви не на уроках, а тут?”. Вони відійшли подалі. Із наших учнів з такими, що можна говорити, я пробував вести мову.

А що вихователь зробить? Вихователі теж люди і вони після 10-ти йдуть додому”, – відзначив Михайло Мельник.

Заступник запевняв, що взнають про ситуацію, розпитають дітей. Назріває питання: а раніше не можна було дізнатися в учнів, що відбувається в гуртожитку? Адже це очевидність, тут ніхто ні перед ким не ховається.

Очевидним є й те, що перші уроки життя дитині дають не лише вчителі, а й батьки.

Хто вони, батьки нововолинських гопників? Заробітчани, сигаретники, безнадійні алкоголіки, колишні зеки? Чи, можливо, це сімейні пари, які дуже мало часу вділяють своїм дітям?

Для початку, саме батьки мають пояснити своїм чадам: перспектив у гопника кілька – стати “шестіркою” у бандитів, яких так прагнув наслідувати, і закінчити тюрмою, померти у досить молодому віці від наркоти чи алкоголю, або ж почати думати головою і стати адекватним. До того ж “герої” нашого матеріалу мають знати: для особливо активної гопоти в нас у місті з’явилася власна назва – “рагулі”.

Законодавці дуже толерантно поставилися до питання притягнення до відповідальності отаких “блатних”. Головний “самооборонівець” міста Володимир Шаповал влучно виразився, що найкращим виправним методом для них було б чищення відстійників. Він також пообіцяв тримати це питання на контролі.

Василь Лесь свого часу працював в кримінальній поліції у справах дітей, не одну таку справу доводив до кінця. Лишається вірити в те, що і цього разу малолітніх перевертнів вдасться заспокоїти якщо не пряником, то батогом.




коментарів: 24
  1. Бо у всьому винні вихователі і дирекція. Як можна випускати дітей з гуртожитку в 19.00 і дозволяти приходити в час два ночі? В впу дітей вде в 5 вечора не випускають, і контролюють де є дитина, чого вчасно не прийшла де ночує, нема дитини, піднімають всіх і майстра і класного керівника, і батьків і зауча. А тут визователі дають вседозволеність, і мають рещультат . нездивована

    • Ви впевненні що пишете на рахунок впу?у мене там знайомий вчиться,вигнали з гуртожитку за пьянку та прогули.до матері ніхто не дзвонив,а він сесію за гроші здає

      • Це було толі коли в гуртожитку працювала Мартинюк Катерина Богданівна, щараз вона в декреті, і там зара беспридел, бо нема тих людей яким гуртожиток в той час був рідним, і літи не чужі

    • результат .у нас один нужно наказывать БЫДЛО .чистить город.а то будет так всегда.никто незастрахован

      • чистку ттреба починати з керівництва міста.Повірте багато схем поламається.В т.ч і підросткова злочинність.

    • Можна вважати параноєю,але що як то справді акція щоб закрити училище,мер його не хоче,от і включили машинку,дали Чечену заказ.ГОПОТА СЛУЖБА БЕЗПЕКИ САПОГА.

      • Ці рвгулі – МАЙБУТНІ ДЕПУТАТИ .
        Оприлюднювати про цей криміноген треба на Всеукраїнському рівні.
        А ТТІ, ШАПОВАЛ,ЛЕСЬ – це просто громовідводи,які служать пішаками у місцевого баті.
        Чому Шаповал не звертається до Авакова ,на центральні тв канали?може повноважень на це немає? а ,може кишка тонка репутацію меру підпортити? А може для цьго треба чекати вбивств на териконах?

        • Роззуй очі, Шаповал і так звертається до Авакова і Шпиги стосовно проблем у місті.
          Швидше за все, дочекаємося, що хтось з Міністерства таки приїде в Нововолинськ, може там не такі боягузи, як Насалик.

    • ну так можливо тобі непотрібне тебе ніхто туди не заставляє іти а там є діти які ішли по власному бажанню туди і вони не говорять що це пту нікому непотрібне

  2. 99% нововолинських батьків нагодувавши і одягнувши своє дитя, вважають свою місію по їхньому вихованню, виконаною. Вони дуже зайняті собою. Вони не вчать своїх чад правді і брешуть їм щодня. І собі теж. Як можуть діти, що виросли у такому середовищі, бути зразковими громадянами своєї держави? Не сприяє цьому і місцева влада – більшість у якій складають колишні комуністи або люди із “совковими” поглядами.

    • Анатолію, брате,правильно ви зробили, що врешті почали своїм, справжнім Ім”ям, при хрещенні отриманим,почали свої опуси підписувати. А був “Анатоль”, ще й з хвостиком знизу_, ну, що це таке було? Га? Ви ж не француз були, щоб по французьки називатися Анатолем? Зараз все стало добре, коли Анатолій! Але чого, брате, ви зажди ганите комуністів і ніколи не ганите їх тоді, ще юних помічників-комсомольців, які цілували серп та молот та молилися на лєніна? Може тому, що ви сами були раніше завзятим комсомольцем?

      • А що свято наближається з рагульської компанії,чи рангом повише дослужився до радикального прихвостня депутата, якого навчено місцевимми князьками грамотно переводити стрілки від кришованого криміногена?

    • Звідки цифра 99% хто зібрав такі дані? Це було б дуже добре якби 99% нововолинських батьків добросовісно годували і вдягали, тоді може не було б стільки тої гопоти. Але суть не в тому. Працювати з дітьми потрібно, і любити їх потрібно, і приклади достойні показувати, і реалізовуватись в чомусь дітям потрібно…

  3. Поки рагулів не накажуть так, щоб вони добре це відчули і на другий раз подумали робити шкоду іншим чи ні то це не закінчиться ніколи. На батьків не має що надіятись бо , якщо вони на даний момент так “виховали” своїх чад, значить для них це нормально!

  4. Маленьке місто, а порядку немає !Коли вже наведе в ньому лад така нова ялова поліція ?!

  5. Пту це закрити ,ми чекаемо абітуріентів в коледжі,з цією гопотою ми . розбиремося

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок