<

Невідомі особи обікрали будинок митрополита з Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:26 | 18.11.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

64-річний Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький Української православної церкви Московського патріархату (на фото), перебуває на своїй посаді вже понад двадцять років.

За час вірного служіння Бог дав Варфоломію (в миру Віктору Ващуку) трохи грошей та майна, включаючи двоповерховий будинок на 300 квадратних метрів на вулиці Трипільській на березі Усті. Злодії, які проникли до оселі священнослужителя 8 листопада, вкрали гроші, але не зачепили ані дорогоцінних ікон, ані іншого недешевого церковного майна, – повідомляє “Рівне вечірнє”.

Рожевий будинок, обгороджений високим парканом, кованими воротами та насадженими туями, за даними держреєстру офіційно належить митрополиту з 2003 року. Злодії пробралися до оселі через вікно на першому поверсі. Оскільки вікна — зависоко, підставили лавку. У цей момент вдома нікого не було. Митрополит, за словами сусідів, перебуває на стаціонарному лікуванні в обласній лікарні. У будинку зазвичай завжди хтось є, проте злодії залізли саме тоді, коли водій Варфоломія від’їхав на дві години.

— Точно знали, коли йти, — розповідає сусід Варфоломія. — У нас на вулиці таке вперше. У будинку митрополита завжди хтось є: там же й ікони, і одяг його. Але нічого з цього не взяли. Мабуть, тому що велике. Варфоломій — дуже хороша людина. Зараз хворіє, тому рідко бачу його, а так він дуже привітний і сусідський.

У поліції коментувати крадіжку не поспішають. Кажуть — не хочуть розголошувати таємницю досудового розслідування. Хоча неофіційно зізнаються, що зачіпок у справі мало. Кримінальне провадження відкрили за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому). Злочинцям, якщо їх затримають, загрожує позбавлення волі від трьох до шести років. Варфоломій — не перший і далеко не останній, чий будинок обікрали. Поліцейські зазначають, що подібні випадки трапляються майже щодня. Додають, що злодії могли і не знати, що пробираються до будинку митрополита.

— Злочинці часто обирають будинок, звертаючи увагу на те, чи багаті штори висять на вікнах, чи круті двері і т. п., потім деякий час стежать за власниками, аби знати, коли їх немає вдома. Наприклад, коли ті йдуть на роботу, — коментує заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Сергій Волков. — Є ті, які пробираються до квартир чи будинків вечорами, коли бачать, що не світиться. Є й такі, що проникають крізь вікна на першому поверсі, коли у квартирі чи будинку сплять власники. Недавно обікрали навіть будинок, який був під наглядом поліції охорони. Тому у випадку з Варфоломієм поки не відомо, чи хтось дав наводку, а чи за будинком просто стежили.

Частину крадіжок в області ми розкрили, над іншими працюємо. Зокрема, затримували «гастролерів» з інших областей, які проникали до житла людей. Загалом відзначу, що крадіжок та грабежів, порівняно з минулим роком, в області поменшало. Особливо у церквах. Ми затримали житомирську групу, яка обкрадала торік рівненські храми.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок