<

На Волині склали 22 адмінпротоколи через порушення виборчого кодексу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:41 | 18.07.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На 22 жителів Волинської області склали адмінпротоколи через порушення законодавства виборчого кодексу. Зокрема, порушення були у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Іваничах, Ківерцях, а також Турійському, Володимир-Волинському, Локачинському та Камінь-Каширському районах.

Поліцейські скерували 17 адмінпротоколів до суду та чотири на розгляд адміністративних комісій виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, – інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Зокрема, за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено адмінпротоколи на 12 жителів області. Йдеться про виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Окрім цього, поліцейські склали на чотирьох громадян протоколи за фактами порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів або розміщення їх у заборонених місцях – ч. 1 ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще на чотирьох волинян складено адміністративні протоколи за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів – ст. 152 КУпАП.

Інші протоколи стосуються адміністративних порушень щодо порядку розміщення агітаційних матеріалів або розміщення їх у заборонених місцях, а також порушення обмежень ведення передвиборної агітації.

Загалом органи поліції у Волинській області зареєстрували 104 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства з яких 53 розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця