<

На шоу Шустера посварилися через ОУН і євреїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:35 | 3.10.2016 / Новини /
Перегляди
10
/ коментарів 6

Глави Єврейського комітету України розповів про роль українських націоналістів під час Голокосту.

Скандалом закінчився виступ глави Єврейського комітету України Едуарда Долинського на ток-шоу Савіка Шустера, яке було присвячено річниці Бабиного Яру, – пише Коррреспондент.

Долинський розповів про роль Організації українських націоналістів під час Голокосту.

“Коли говорять, що українські націоналісти боролися за вільну Україну, не треба забувати, що вільну від євреїв і поляків”, – заявив Долинський, процитувавши документ ОУН про політику організації щодо національних меншин.

“Національні меншини поділяються на дружніх нам, тобто членів поневолених народів, і ворожих нам москалів, поляків і жидів. Перші мають однакові права з українцями, а що стосується інших.. Жидів усунути з уряду, щоб уникнути саботажу, тим більше москалів і поляків … Асиміляція жидів виключається”, – зачитав Долинський.

Це викликало бурхливий протест серед гостей студії Шустера Степана Хмари, глави ОУН Богдана Червака і директора Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

Долинському почали кричати, що його документи – це “підробка ФСБ”, “маячня” і “путінська пропаганда”. На що Долинський відповів, що цей документ виданий в Інституті історії України.

Пізніше Володимир В’ятрович підтвердив справжність цього документа (виданого в квітні 1941 року), помітивши, однак, що його “треба розглядати в історичному контексті”.

Перепалка супроводжувала майже всі виступ Едуарда Долинського.




коментарів: 6
  1. Мова йшла про те, аби ключові державні посади займали українці, оскільки вважалося, що інші навряд будуть старатись працювати на благо України в той важкий час. Ні про яке фізичне знищення не йшлося. Ну але це пан Долинський риється в історії. Не без умислу впевнений. Тоді заради справедливості давайте згадаємо і “єврейську демократичну державу” Ізраїль. Впевнений, там зараз мають рівні права як євреї, так і інші, чи все ж таки ні, пане Долинський?!

  2. Виступ Долинського – банальна провокація. Історія України – боротьба за утвердження національної ідеї, у кожній боротьбі є здобутки і втрати, герої і антигерої, загарбники і жертви. Виривати із контексту певні факти – загальновідомий прийом фальшивих “правдолюбів”. Україна – багатонаціональна держава і всі, хто срияли її розвитку, утвердженню, захисту, – вірні сини і доньки українського народу. А всі, хто нищив і нищить Україну, шукає помилки і робить на тому свій чорний піар – вороги. Хочу запитати у Долинського: хто Ви, шановний пане, яку мету переслідуєте?

    • наприклад, тi евреi якi пiдвищують тарифи – це безумовно сприяе розвитку – вони вірні сини і доньки українського народу. А тi, якi нищать промисловiсть – вороги. А якщо вони роблять i те i те, то вони хто ? рекбус, кроксворд…

  3. А від фактів нікуди дітися, потрібно не надавати для ОУН ті заслуги яких не було і це було визнано країнами європи після війни.

  4. А що ж так націоналісти просунули на посаду начальника штабу УПА єврея? А лікарі в підпільних госпіталях теж майже всі були євреї, витягнуті націоналістами з гетто? Надивились на парад в Бресті з євреєм Кривошеїним та німцем Гудеріаном на чолі? Якби був саботаж євреїв, то УПА і року не протрималась би.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок