<

Анна Кухарук: «Результатом я завдячую своєму тренеру»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 9.07.2015 / Любомль /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

3 – 5 липня, в Софії, столиці Болгарії, відбувся Чемпіонат Європи 2015 із дзюдо серед кадетів. Позмагатися прибули спортсмени із 41 країни Європи – це говорить про масштаб  та значимість події. Серед двох десятків дзюдоїстів, котрі представляли на чемпіонаті Україну, була й любомльчанка, вихованка Любомльської ДЮСШ, Анна Кухарук.

В Софію Аня поїхала із думкою, що коли не вдасться посісти хороше місце, то варто закінчувати заняття спортом. На психологію дівчини чинив тиск невдалий спортивний відрізок від початку 2015 року, де спортсменка не показувала надто хороші результати. Свою роль також відігравали травми, отримані під час змагань навесні.

Першою суперницею Анни на чемпіонаті стала туркеня, яку українка здолала без зайвих зусиль. У схватці з великобританкою наша дзюдоїстка також тріумфувала, після чого тренер, та й сама спортсменка розуміли, що цей чемпіонат зможе, нарешті, принести такий бажаний успіх. Наступна сутичка із словенкою стала тому підтвердженням – Анна Кухарук показала найвищий клас майстерності.

За вихід у фінал українка зійшлася в боротьбі із сербкою Йованною Обрадовіч, якій наша спортсменка не залишила шансів. Це вже був тріумф, адже з цією суперницею, яка є першою в європейському рейтингу та другою в світовому, Анна вже зустрічалася кілька місяців тому на Кубку Європи. Тоді сербка переграла Анну Кухарук, зараз же українка поквиталася та стала фіналістом найпрестижнішого змагання у Європі. Останньою суперницею любомльчанки стала росіянка Анастасія Коляденкова, яка, нажаль, у безкомпромісній боротьбі таки змогла перемогти нашу дзюдоїстку.

Тим не менш, Анна завоювала срібні нагороди й стала першою на Волині за час незалежності, коли зі змагань такого рівня були привезені нагороди. До слова, українці на цьому Чемпіонаті Європі вибороли лише три медалі в індивідуальному заліку – золото, срібло та бронзу.

Нам вдалося поспілкуватися із Анною, яка розказала, за рахунок чого вдалося завоювати нагороди на чемпіонаті.

Багато чого залежить від настрою на боротьбу, це є визначним для мене особисто. На інших європейських турнірах тренер говорив, що важливо перемогти – після цього з’являється хвилювання й важко налаштуватися. Цього ж разу тренер Олександр Сікорський не вимагав від мене перемоги, просив лише достойно виступити. Я боролася в своє задоволення, що й призвело до медалей. Результатом я завдячую своєму тренеру, адже якби не його присутність – я у фінал не потрапила б. Адже хто як не він знає мій стиль боротьби та зможе дати правильні підказки. Присутність Олександра Олександровича зробила свою справу.

Як проходила підготовка до чемпіонату?

Я задоволена тим, як ми готувалися до цього турніру. Вся команда Любомльської ДЮСШ мені в цьому допомагала, я відчувала всю їх підтримку та дослухалася до порад. Атмосфера в нашому колективі чудова, завдяки команді та хорошим тренерам вдалося досягти успіху. Вже почалася підготовка до Чемпіонату світу, який відбудеться за місяць, де я також прийматиму участь. Тренуватимемося в такому ж режимі, адже командна робота відіграє важливу роль на змаганнях.

Чи не заважають тренування іншим сферам життя, зокрема навчанню?

Звичайно ж, на навчання часу лишається менше, я багато пропускала, але чимось доводиться жертвувати щоб досягти успіху у спорті. Тим паче, ЗНО здала досить непогано, й вступатиму на спортивну спеціальність, сподіваюся що все вдасться.

Чи доводилося застосовувати спортивні вміння в повсякденному житті?

Ні, на щастя, такого не було. Щоправда, з дитинства я була бойовою дівчиною, часто вступала в суперечки із старшим братом, та все ж після того, як стала займатися дзюдо (пройшло вже 5 років) – це зникло, на тренуваннях виплескується вся енергія.

Бажаємо успіху спортсменці на Чемпіонаті світу, який пройде невдовзі, й сподіваємося що там Анна покаже, не менш вдалі результати.

dbnM3MDirf8 (1)
sjo0j4NYY44 (1)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця