<

Перехід Низкиницького монастиря до ПЦУ: збори одночасно відбувалися в селі та в храмі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 23.02.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
219
/ коментарів 226

23-го лютого громада села Низкиничі Іваничівського району зібралася у приміщенні місцевої школи, щоб обговорити питання щодо переходу до ПЦУ. В той же час прихожани Низкиницького монастиря зібралися у храмі.

Журналісти інтернет-видання «БУГ» прибули на збори в сільську школу. За перехід у Православну церкву України проголосувало 115 присутніх, 4 – проти, 5 – утрималися.

Священиків Низкиницького монастиря на зборах не було. На початку зі словом виступив настоятель нововолинського Свято-Духівського собору отець Стефан.

По завершенню зборів журналісти «БУГу» дізналися, що в цей же момент прихожани монастиря зібралися у храмі, та вирушили на місце. Там одноголосно 656 присутніх проголосували проти переходу до ПЦУ.


За подіями від початку до завершення можна було слідкувати в прямій трансляції. Детальніше про все – у відео зі стріму (збори у монастирі починаються з 1:36).

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/337824333495798/




коментарів: 226
    • Хааааа. Харашо що так проголосувалы. Народ не затурканый а в здравом уме. А вы чипуху ще вазмёте своё. Придурки религия тут не до того. Так добре вам жыветься? Я бы хостов щоб квар- плата выросла ще в раз десять. И тоди вы…….. ух.

      • В тому то і цінність демократії, що кожен має право вибору, і кожен повинен поважати вибір інших. Я особисто, хоча і не поділяю, але поважаю вибір тих людей які бажають залишитись під Московським патріархатом, котрий благословив окупацію Криму і проект розділення України на окремі республіки (проект новоросія) що в свою чергу призвело до війни і численних жертв. Сумно звичайно, але я маю надію, що з часом все таки, ці люди змінять свою точку зору, доростуть так би мовити.

      • Замітьте що в росії наприклад такої демократії немає, вони насильно ліквідували всі Українські церкви в Криму та на окупованих територіях, а також всі україномовні школи, засоби масової інформації, бібліотеки, і ні в кого з людей не спитали. Якби в нас був президентом був такий чувак як путін то вас би ніхто і не спитав до якого патріархату ви хочете щоб відносилась ваша церква, сказали б до, того значить до того, а хто б надумав протестувати – гумою по плечах і за ґрати на 15 суток, а самим впертим приписали б який небуть кримінал як Сенцову, Кольченку, Грибу чи багатьом іншим, і посадили б на багато років.
        Тому цінуймо вже зараз те що маємо, а не тоді коли його втратимо.

    • Хотів би привести деякі пункти з офіційного документу-статуту УПЦ. Висновки нехай кожен зробить сам.

      РОЗДІЛ І
      ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
      Пункт 3. Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву.
      Пункт 4. Українська Православна Церква здійснює свою спасительну діяльність на основі Святого Письма та Святого Передання, неухильно дотримується догматів православної віри та священних канонів і у своєму управлінні керується постановами Архієрейського Собору Руської Православної Церкви від 25-27 жовтня 1990 року

      РОЗДІЛ ІІІ
      СОБОР ЄПИСКОПІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
      Пункт 5. Собор єпископів діє на підставі священних канонів Церкви, постанов Помісних і Архієрейських Соборів Руської Православної Церкви, а також Соборів Української Православної Церкви.

      РОЗДІЛ V
      ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
      Пункт 2. Предстоятель Української Православної Церкви обирається пожиттєво єпископатом Української Православної Церкви і благословляється Святішим Патріархом Московським і всієї Русі.
      Пункт 8. Як Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України є постійним членом Священного Синоду Руської Православної Церкви.

      РОЗДІЛ XII
      МАЙНО, ЗАСОБИ І КОШТИ
      Пункт 3. Питання, пов’язані з володінням і користуванням будівлями та іншим призначеним для релігійних цілей нерухомим майном, яке надається структурним підрозділам Української Православної Церкви на договірних засадах державними, громадськими організаціями або громадянами, а також володіння і користування культовими будівлями та іншим майном, яке становить історичну, художню або іншу культурну цінність, вирішуються на підставі чинного законодавства.
      Пункт 10. Центральний церковний бюджет формується з добровільних пожертвувань, а також коштів, що відраховуються єпархіями і монастирями, та з надходжень від реалізації предметів релігійного призначення, від виробничої, видавничої та іншої діяльності, що не суперечить чинному законодавству.
      Пункт 11. Розпорядником загальноцерковних фінансів є Предстоятель Української Православної Церкви зі Священним Синодом Української Православної Церкви.

  1. В неділю в монастирі буває набагато більше людей. Позбиралися люди які не ходять до церкви. Я не розумію яким боком банзюнь і Степан до монастиря

  2. Затурканий народ ,зібраний московськими попами ,слухає казочки гундяівських посіпак ,чия церква правильніша .Кремль не дрімає і всіма способами буде виконувати накази агентів Кремля .

  3. Чия церква має бути на своій територіі ?Таке питання може задавати людина ,яка зовсім не має мізків ,або геть задурманена кацапською пропагандою ,яку розповсджують московські ФСБешні попи ,в той же час осв’ячуючи зброю ,якою вбивають наших хлопців на сході .

    • Радість переповнює! Молодці прихожани!!! А хлопець молодий:”Ми будемо ночувати, а церкву не віддамо!”(просто респект). Така позиція має бути в усіх церквах. Нема чого куплятися на ті тупі разводи пороха

  4. А до чого Гуліти з Поромова в якого церква через дорогу . Яким боком вони там?

    • Шановний миколо,ви знаєте шо а при чом тут Гуліти знов,вони що Вам посеред горла стали.Ви придивіться добре там не тільки Гуліти є.Немає у Вас любові до Бога,а тимбільше до людей.У цей монастирь ходять усі.У вас шановний я бачу розум не український.

  5. У Низкиничах дорослого населення, всього до 600, а тут прийшли усі мертві і не народженні.

    • Що ви мелете? В монастирі забралися люди які дійсн о туди ходять. І більшість з них з новіка. Цирки ці зборами в селі то шо було?

        • ага, розбіглися. належить) документи покажіть хоч якісь про це “належання”.
          хороший ляпас бадзюню, фульмесу і біглому мартиненку, котрий все це лайно і мутив.

        • Господу Богу належить Свята Церква Православна! Громаді належить колгоспний клуб де ви голосували як за совєта!

          • боїмося свого імені, ховаємся за ім”я Господа Бога! то нехай Господь Бог квартиру дасть, роботу, заробітну плату, а то ,як блага – то УКРАЇНСЬКІ, а як церква , то МОСКОВСЬКА,…..цей монастир будував Адам Кисіль, будучи польським каштеляном, коли московські варвари, ще тільки вели війну за окупацію земель смоленщини, так що до московської церкви цей монастир НЕМАЄ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ – так, щр зараз, по смерті фундатора монастиря, шановний, це монастир громади с.Низкиничи

          • ви його точно не будували, а прийшли на все готове

        • НЕХАЙ громада села побудує, а тоді розпоряджяється, яке відношення громада може мати до монастиря якого не будувала? Монастир – це святиня яка просто знаходиться на одній території, вони ваші сусіди, монастир до вас у хату не йде і не керує що вам робити. Будуйте свою церкву і переводьте хоч до УГКЦ

          • а хто будував монастир? хто знає? раніше було так, а зараз інший час , позакону ВСЕ вирішує ГРОМАДА, а прихожани вони і є прихожани і слова за ними немає .

          • А чи московський паханат її побудував?

  6. Подивіця в центрі города на тих героїв які полягли на сході. Щоб сьогодні іти до ФСБ шної церкви нести їм гроші які передадую в москву щоб наших друзів , братів, знайомих вбивали ! Ганьба ! Героям слава !

    • Вася,ви такі патріоти всі поставали.У мене знайомий загинув на сході,і я коли підхожу до тих героїв,як ти пишеш в центрі города,то хочаб один звас підійшов,там завжди пусто тільки мам бачила тих хлопців які полягли за Україну,які стояли і плакали.Хлопці на сході чекають коли закінчиться війна,а Порох рахує сидить скільки храмів забере собі на бізнес.У нас храми не московські,а українські.Вася проснись.

  7. Ну, розсмішили, так розсмішили! Кінокумедія! Цирк на дроті! Проголосували як на колгоспних зборах! Нумо, смішить далі!

  8. Був я там, в монастирі….
    Голосування тільки для тих, хто за МП… поставити проти, як це було в школі – не можливо!!! Всі проголосували, як зомбі, одностайно за МП… Мені пропонували підписати… Коли я сказав, що я не буду підписувати…. Ви б чули…. Молоді жінки почали кричати, що мене потрібно винести з церкви… Кричали з піною з рота, що я Іуда, запроданець Пороха і щоб я їм повернув гідні пенсії, зарплати…. і заводи….. Один зі священників сказав, що знає мене і обійнявся…. І, о чудо, ВСІ замовкли… Мужчини говорили в очі, якого милого я сюди приперся?… Вони мене не знають….
    80% були пенсійного віку…. Багато з молодших я знаю.. Думав, що знав….
    Приїхав додому і повністю помився… Змив бруд і людську жорстокість та ненависть….
    І ще…. Запомню, як мені в церкві кричали, що : Ваш томос – це видумка….
    І це – Західна Україна…..

  9. В школі всі голосували без пред’явлення документів приписки, любий міг назвати будь яке прізвище ім’я і проголосувати.

  10. В школі всі голосували без пред’явлення документів приписки, любий міг назвати будь яке прізвище ім’я і проголосувати.

  11. З тієї ж що і Ви, Наталю, з України, яка є демократичною державою і яка гарантує свободу віросповідання.

    • Гарантує, все вірно. Громада хоче ПЦУ, держава гарантує визнати вибір громади.

  12. Який сором!В церкву привезли людей з навколишніх сіл голосувати. Ходжу в церкву давно і в обличчя знаю більшість ,тих хто ходить постійно,а на фото в церкві мало кого впізнаю.Люди в Поромові мають свою церкву,ще хочуть утримувати Низкиничівську?

  13. Продажна нація! Все політи- зовано! Прийшли б буддисти чи католики, теж церкву продали?
    Укаїнська церква не визнана світом.Немає Української церкви, є православна!
    Степан-мерський батюшка. Пляше під його дудку… Своєї церкви не може добудувати, а до нашої руки простягає.

      • і яким боком Магомаєв! який сам ледве розмовляє українською і родом з Дагестану! Поважала цю людину доки не пішов у депутати ..і не змішав політику з релігією..

  14. А ДО ЧОГО ТУТ Дишлюки з Рогожан ЩО ТУТ РОБЛЯТЬ ЛЮДИ З Лудина Бужанки!!!!!! Стид їм і позор !!!!!Слава Україні!!!!

    • Бо вони там бувають може, чи границю поставити треба було б, щоб з чужою припискою не було людей?

    • Всі ці люди вже багато років ходять до цього храму.Це тобі ганьба “українцю” на словах!!!

    • 544,Бо ти своє ім”я боїшся написати,Дишлюки, до твого відома,уже більше дванадцяти років,ходять молитися у цю С”вяту,віками намолену,Обитель.Їхні діти вінчалися у цьому храмі,а внуки прийняли”Таїнство хрещення”.А ти піди в храм, в який ходиш і покайся.ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

  15. На ремонт церкви збирали гроші з кожної хати в Низкиничах,на забор також.А тепер виявляється це не важливо.Похорони,вінчання,хрестини хіба не поповнюють церковну казну?Чому так зневажати думку селян?Люди були не проти монастиря і не проти Вікентія,а проти підпорядкування Москві.

    • Хочу відмітити, що і нововолинці також мають право голосу! Більшість прихожан саме з Нововолинська, тому потрібно їхню думку враховувати. Стосовно коштів, я особисто, коли відвідую храм даю пожертву і впевнений, що ці гроші йдуть виключно в потребах церкви, а не так як Ви кажете московії. Потрібно голосувати усім прихожанам, а не лише мешканцям села Низкиничі!

  16. ЗВІДКИ В МОНАСТИР НАВЕЗЛИ СТІЛЬКИ ЛЮДУ,ЯКЩО В СЕЛІ ВОНИ НЕ ПРОЖИВАЮТЬ,І ВІДНОШЕННЯ ДО СІЛЬСЬКОІ ГРОМАДИ НЕМ МАЮТЬ

    • В храм нікого не навозили, люди самі прийшли.Вам мабуть важко повірити, що в людей може бути власна думка, ане проплачена!!! Це люди не знали, що мали бути збори, все робилося підпільно та однобоко. Це віряни,які знають один одного, самі організувалися, щоб відстояти свою святиню.А багато і не знало. З нами БОГ!!!

  17. ЗВІДКИ НАВЕЗЛИ ПРИХОЖАН,ЯКЩО ДО ГРОМАДИ СЕЛА ВОНИ НЕМАЮТЬ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ

  18. За кожне слово людина буде відповідати перед Богом, отам і побачите хто є хто. Забули, як закінчували своє життя ті люди які посягали на Церкву. Господь національності немає. Лише має бути все по канонам.

  19. А чого питання переходу церкви вирішувалися в школі?Чому громада с.Низкиничі не пішла до монастиря?Боялися,щоб святі голови не пробили…Я 30років ходжу в МОНАСТИР і на трансляції з церкви усі знайомі обличчя,чого не можу сказати за трансляцію зі школи(може недобачила чи не впізналиа…)А ,може,в школі і дійсно були тільки ті,що церкву зі свого подвірка бачать.

  20. Сьогодні на збори прийшли реальні прихожани монастиря,які свідомо зробили свій вибір і які дісно хадять на служіння Божі. А ці “українці”, які тут пишуть бруд про прихожан мабуть приходять в храм один раз в рік. Якщо вам потрібна помісна церква, то у вас є собор у Нововолинську. Ідіть туди і відстаньте від святині у Низкиничах. P.S.А В. Мартиненко хай сидить там,де йому дали прихід бо цього “Іуду” в рясі в монастир ніхто не допустить як би він не намагався неправдами зайняти місце настоятеля храму.

    • А може,не ходять тому,що московська?Більш,ніж впевнений,що тепер,коли змінять назву на Українську,прихожан побільшає.

      • Не ходять, бо не хочуть. І не важливо Московська чи Київська. У НОволинску є різні храми, аби було бажання їх відвідувати. А Ви шукаєте відмовки, бо Вам назва не така.

        • Не ходять, бо дехто розуміє, що свічка поставлена в храмі мп повертається кулею в наших дітей на сході

          • а кожний куб маскальсько-реверсного газу – повертаеться снарядом ? а тонна вугілля – двома, не ?

  21. А Гуліти з Поромова по всіх зборах ходять,кого ви підтримуєте ?Росію?Позор!!!!

    • шановний Женя, монастир побудований коштами Адама Киселя, з залученням робочої сили і деякої частини коштів , на ті часи, мешканців с.НИЗКИНИЧ, частково с.Гряди(воно навіть носило іншу назву), а московити максимум де були, на 1635 рік, це під Смоленськом( любий підручник історії), так що шановний, монастир в любому випадку до московської церкви НЕМАЄ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ, а по документах вже належить громаді с. Низкиничи

      • Не треба брехати! Громаді належить школа, колгоспний клюб де танці, контора сільради.

  22. Хтось говорив за матраси, то краще з тими матрасами пішли на схід відстоювати Україну.А коли вернетися,то тільки тоді мабуть зрозумієте…

    • Слава Богу.Знаєш лучше з матрасами піти на схід як в церкву ходити без хустки ,і в шортах,і сидіти на дубових лавках.Оце вас скоро і чекає з вашим томосом.Шкода що ви нічого незрозуміли.

      • От біда, сидіти на дубових лавках у зручній одежі!))) Дресс код для кремлеботів перш за все!

  23. Сьггодні на голосування до монастиря прийшли істинні віряни, а не продажні, які просто прийшли і поставили свій підпис бо так треба. Хочете ПЦУ, ідіть до собору в м.Нововолинськ і лишіть в спокої монастир.

    • отож! кожен нехай йде у церкву на свій вибір! чому обливати прихожан монастиря брудом? Істинний вірянин не буде це робити, а тихо піде молитись, куди лежить йому душа. І не має діла до інших конфесій, сект і т.п. бо має свою віру!

  24. За логікою промитих мізків телебаченням людей….
    У Нововолинську проживає корумповане, брехливе, гниле населення. Судячи по меру та його заступниках.
    І нам пора відмовитись від автотранспорту бо кожен літр бензину це долар на озброєння РФ. Кожен кіловат електроенергії це вклад у розвиток ядерного потенціалу РФ, тому що уран на свої атомні ми закупляємо у росії. Кожен кубометр газу це вклад в олігархат РФ.
    Якби по телебаченню не дали команду “фас” ніхто б навіть тут і не заікався про попів. Жодного факту про приналежність попів до кгб. Жодного факту про перечислення грошей до РФ. Жодної кримінальної справи з будь якого звинувачення зомбоящиком попів.
    І ЩЕ ХТОСЬ ГОВОРИТЬ ПРО ЗАЗОМБОВАНИХ???
    Усе це минеться. Зміниться влада, зомбоящик почне облизувати інших лідерів та ідолів….. а віра Православна залишиться. Комуністи не знищили. Стріляли, висилали у Сибір…
    Повірте що на брехні довго ПЦУ не простоїть. Комунізм жорсткішим був.
    Іуда теж хотів “жити по новому”, а купив шнурок за 30 срібних.

      • Правда, як тільки постає питання про закупівлю ядерних стержнів, чи вугілля у інших країнах, кремлеботи відразу піднімають вий

        • більша частина вугілля і зараз закупаеться в рашке (через бацьку), як і маскальсько-реверсний газ

    • Уся правда в тому, що немає Бога давно ні в Московській ні в Українській церкві. Лишився голий бізнес, чорний бізнес на людській вірі. Ось і ділять паству і храми як ділили заводи в дев’яностих.

  25. Україна переможе,а хто проти,тим,Бог суддя.
    Хоча,під час війни,цими питаннями мало би займатися СБУ,це їх пряма робота

    • За Конституцвєю в Укоаїні церква відокремлена від держави. Ну, до чого тут СБУ, Олеже? Сам подумай. Вмикни мізок!

  26. Парадокс. Напевне у всіх церквах стоять термінали. У монастирі на Москву, у Степана – на Константинополь, у католиків – на Рим, у “домі молитви” – на Америку…. Люди схаменіться. Ні один “піп” не веде проповідь російською мовою. Євангелію читають мовою оригіналу після чого тлумачать українською. То до чого тут Москва? Тільки Пастирі дозволяють собі звершувати проповіді чисто російською. І це норма. Де логіка?

    • Якщо Кіріл може собі позволити годинники за 30000 доларів, то, може і на термінали нашкрябають… Не побрезгують

  27. Різниця між Вами, ПЦУшними горе писаками з промитими зомбоящиком мізками і нами прихожанами Православних храмів У ТОМУ, що ми відвідуємо Церковні Богослужіння, беремо участь у Церковних Таїнствах, читаємо Євангеліє, і час від часу берому до рук молитвослови.

    А Ви розмовляєте зученими зомбоящиком фразами та цитатами. Без жодних фактів та підтвердження звинувачуєте усіх Православних у якійсь зраді. І час від часу лякаєте нас СБУ.

    Вимкніть ТЕЛЕВІЗОР!!!
    Візьміть Святе письмо та прочитайте Євангеліє від Луки хоча до 6-ї глави включно.

    Та ніхто з Вас гореписак цього не зробить!!!
    Тому що простіше сісти на диван та харчуватися пережованим …… із зомбоящика.

    • Точно, в святому письмі ясно написано, що тільки московська церква є щиро православною, а всі інші від лукавого..) Кремлеботи такі кремлеботи… Ту своїми пропутінськими мозгами хоч можеш пояснити, чому та ж твоя московська церква сама колись добивалася визнання від константинопольського патріархату?

      • Пропутінськими???
        Знову брехня і маніпулювання з 5-го та “Прямого” Аналу.

        • Чому ви, прихожани мп, так любите використовувати слово анал?Там у вас скрєпа?

  28. Слава Богу. Третій рік я приходжу в монастир, щоб подякувати Господу, що зранку побачив сонячне світло, що жива мама ,що здорові діти і дружина..звечора, що не сталось в сімі лиха і за те, що весь день провів на ногах, а не в ліжку. Перед цим я пів року був лежачим 1.5міс в НЦМЛ кардіологія, швидкою допомогою привезли в Луцьк в неврологію ,потім відправили в Киів інститут Громишевського…вен на руках вже не було одні гематоми.Підєднались до підключичноі артеріі…продовжують лікувати-результату нема…ідь додому.А ЖИТИ хочеться..50 років…два сина, старенька мама 72р і красива дружина.Живи і тішся. Почув від знайомих про настоятеля Низкіничівського монастиря от. Вікентія, відстоявши ранкову службу,підійшов і з слізьми на очах попросив святоі молитви..так і сталось. Згодом відчув полегшення… повірив в силу молитви,в тайну святоі сповіді і святого причастя.Звернувся до іри,яка навчила читати мене старословянською мовою псалтир,канони, молитви, православну церковну літературу.І тепер кожного разу піднімаючись на клірас цього святого храму-дякую Богу за все що маю, і за те,що мене направив на вірний шлях спасіння.А я житель с.Литовеж.Чи я повинен питати в когось дозволу,щоб прийти в цей СВЯТИЙ ХРАМ і подякувати Господу що ще живу ??? Що здорові моі діти,і жива моя мама- за яких постійно молюся? Чи я маю перед кимось відчитувась? Ні..не перед ким !!! Тільки перед Богом за своі гріхи.Я хочу молитись і дякувати БОГУ на мові моіх батьків і прадідів без жодних змін-тому що ця віра випробувана століттями Такщо щановні депутати і територіальна Громадо с.Нискиничі не бунтуйте людей перед постом і побійтеся Бога,живіть в мирі,а Господь сам подбає про Святу церкву. Мир Вам.

  29. Партія порошенка проплатила бадзюню за перехід православних церков до розкольніків вот і гавкаЄ
    Таку красу Монастир легше до рук заграбастати

  30. Побійтемя Бога і не говоріть того в чому немаєте поняття. Спаси Вас Госрлди і даруй просвітлєнія.

  31. і все таки , я думаю , мають голосувати люди які ходять до церкви , а не ті які ходять до клубу. пані костючик , вимкніть коментування і все буде добре.коментують люди які тільки на пасху ходять до церкви.

    • І все таки є закон кому і що належить. Можливо, багато людей туди не ходчть, бо бридяться секти мп?

    • ЗАКОН УКРАЇНИ

      Про місцеве самоврядування в Україні( в данному випадку) – стаття 1.територіальна громада – жителі, об’єднані постійним проживанням у межах села….,загальні збори – зібрання всіх чи частини жителів села (сіл). стаття 6. Первинним суб’єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є територіальна громада села….так, що шановний ходите в церву, на здоров”я, в даному випадку все вирішує громада с. Низкиничи, які нащадками будівельників циєї церкви, разом з фундатором Адамом Кисельом, я думаю Ви в Україні живете з українським салом і хлібом в руках, а не в московщині???

  32. Ще хто затурканий народ? Народ який вірить владі і телебаченню,за всі роки свого життя влада багато вам допомогла? А як тільки якась біда всі біжать до церкви…Церква правильніша ця в якій від початку до кінця є Бог, а не влада.Скільки Ви разів були в церкві? Якщо вам не відомо в нашій церкві правиться по старослов’янській, а не російською.І ніякого відношення росія не має до церкви

    • Статут упцмп почитайте і буде зрозуміло що упцмп=рпц. Але чи вміє читати затурканий попами народ?

  33. Це вам де сказали, що це мова вашого діда без змін? Це осучаснена мова Московського ізвода давньоцерковної мови.

  34. Казка про лисицю і зайця, чи не так? Не так багато років тому просили згоди низкин.громади облаштувати монастир у їхньому приході… а вже сьогодні їх виставили за двері і не має місця для них у своїй церкві.

  35. Хтось адекватний і не зазомбований (за панаєхавших в коментарях взагалі мовчу) може пояснити, що відбулось і що далі робити- як людей примирити? Юридична складова голосування з обох сторін? Бо за цими патріархатами люди Бога не бачуть. А деякі готові проклясти і возненавидіти навіть на території храму. То де тут Бог? В Євангелії описано про послідовників Христа, – християн. Дві основні заповіді Господні : 1) Любити я Господа більше всього на світі, 2) Любити ближнього свого. Де вони, ці християни? Що таке церква? На якій мові написане перше Євангеліє? Якої національності Ісус Христос і Богородиці Марія?

    • Храм належить громаді села і тільки їй. Прихожани тут ні до чого (те, що ви їздите щодня однією і тією ж маршруткою не робить її вашою власністю). Примирити людей не дадуть попи, які будуть накручувати своїх парафіян до останнього, так як ідеться про їхні гроші(а у випадку змонастирем досить великі гроші). Хоча все закономірно: скільки памятаю попи мп з ненавистю говорили про кп, називали їх сектою, не давали створювати приходи та відбирали існуючі, тепер отримують те що заслужили. І хочу нагадати віруючим, що все що робиться у світі робиться лише з Божої волі. Всі отримують те, на що заслужили.

  36. Для початку перехреститися треба перехрестити своїх дітей ,а тоді вказувати кому куди як і навіщо ходити.Більшість коментаторів і дня не ходили ні до якої церкви,а заполітизовані до зубів ненависть править світом,приведуть в лад свій розум і зі своїми уставами в чужий монастир не лізьте.Як можна рівняти церкви з монастирям…..??????тупість вселенська.А виступаючи Епіфаній зачитував пунк з Томосу про те що він не має права у молитві не згадувати Кирила,тільки от наші люди маючи томос надалі молячись за Кирила думають що щось змінилось.

  37. Шановні підіть в монастир там є роздрукований томос канонічної УПЦ, і почитайте що, з 1993року Українська Православна Церква відєднана від Московського патріархату

    • упц томоса не має, це статут. там висить старий статут, затверджений Алексієм. Коли прийшов гундяй статут було змінено,статут на офіційному сайті упц від 2008року говорить зовсім інше. Рекомендую ознайомитись.

      • Є там томос тільки в перекладі він пишеться ГРАМОТА і він в дії з 1993року,а не з 2008.

        • Томос має право надати лише Вселенський Патріарх. А ви маєте незрозумілу грамоту, незрозуміло ким видану і незрозуміло навіщо

      • ПРАВИЛЬНО.нема і не моггло бути, упц=рпц. Згідно статуту упц…Пункт 3. Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву.( це раз).Пункт 4. Українська Православна Церква….неухильно дотримується догматів православної віри та священних канонів і у своєму управлінні керується постановами Архієрейського Собору Руської Православної Церкви від 25-27 жовтня 1990 року та даним Статутом при повазі до державних законів і дотриманні їх……тільки, щось вона їх(закони) не поважає, не дотримується ,і навіть явно і приховано допомагає російському агресору

    • А ви не ходіть по сайтах Московського патріархату,а краще візміть євангелію і будете знати який це великий гріх коли підеш в розкол.

      • рпц разом з упц мп пішла в розкол, відмовившись від богослужінь зі Вселенським Патріархатом

  38. Вимкніть зомбоящик і побачите як збудувати Україну.

    28 років голосуєта за тих кого Вам ТВ наказує.

  39. У Монастирі та інших подібних церквах не затуркують, не агітують перед виборами. Що разу звершують Молебен аби Бог допоміг зробити правильний вибір. Церква вчить нас бути покірними ягнятами і триматися свого загону, а не баранами які бігають туди сюди і б’ються лобами.

  40. Як цікаво зазомбовують українські телеканали людей.
    Показують що народ нагнула влада і паралельно доказують що з га…ом не рахується, бо рускіє і путін то ган..ни.
    Коболєв отримує міліонні премії але це нормально бо в кіріла часи за 30тис.
    Говорять що на сході війна з Росією а по суті це операція об’єднаних сил.
    У бойових діях не постраждав жоден політик, міністр та їхні діти, а розказують про “зазомбірованих рускіх” та “прокремльовську пропаганду”.

  41. Селюки думають, шо всьо вокруг колхозноє, усьо вокруг мойо. Розкатали губи на Монастир!

  42. Зрозумійте будь-ласка це і є українська церква) в ній служба йде на старослов’янській мові, а не на російській) ми від Росії відокремленні ще з 1992 чи1993 року) в нашому томосі вказано) вчора озвучували) навіщо ще один томос

  43. Не треба далеко ходити в ліс ,щоб зрозуміли прихожани що в Україні має бути УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА тільки чомусь вони не хочуть цього розуміти.

  44. І ще є Закон України “Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання”, в частині 2 статті 2 якого зазначено:”Реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України, або підставою для їх обмеження”.
    Отже, мешканці і Нововолинська, і окружних сіл і т.д. мають право молитися у Низкиницькому монастирі, брати участь у релігійних обрядах і ніхто не може обмежити цього права. За територіальним принципом розділена лише земна поверхня, а істинна православна Церква існує незалежно від меж населених пунктів і кордонів країн. “Не раздирайте Истину на мненья…”, як писав ієромонах Роман (Матюшин) у своєму одноіменному вірші.
    Для мене особисто мірилом істинності Церкви є Благодать Божа, яку можна відчути лише душею. У будь-якому храмі істинної Української Православної церкви, де я була, я відчувала духовну радість і душевний спокій, а в Церкві Київського патріархату (нині-ПЦУ), де мені також довелось побувати, я вуідчувала якусь тривогу і дущевний дискомфорт. Прислухайтесь до своєї душі і ви зрозумієте, де Істина.

  45. Гидко дивитись на зборище гундяївських блюдолизів. З благословення московських попів захоплений Крим і окупований Донбас. По цілій Україні, в тому числі і біля Низкиницького монастиря, цілі окремі сектори із загиблими на Сході хлопцями, А їм давай “русский мир”. Цікаво чи хоч в одного з тих 656 прихильників РПЦ, син, чоловік чи батько воювали, захищаючи нашу Вітчизну. Мабуть, що в жодного.Церква споконвіку належала релігійній громаді с. Низкиничі. І до появи Нововолинська тут молились жителі Низкинич, Гряд, Хренова, Тишкович.І ніколи це намолене століттями місце не буде належати московській церкві.

  46. Віко! Сестрьонка моя рідна! Цілую тебе, стискаю у обіймах! Ти красава! Ти лучче всєх!

  47. 100%!!! А ще дивно бачити в цій юрбі вчителів, невже й вони сьогодні не здатні адекватно оцінювати події?.. Так, очевидно, пропаганда – велика сила, підминає під себе і виключає мозок.

    • Якраз вони і здатні оцінити ситуацію. Шкода, що так мало там вчителів. Бо в Бужанці ми бачили директора школи не з кращої сторони, це дійсно без мозгів:(((

  48. В состав Русской православной церкви входят епархии прямого подчинения в России, ближнем зарубежье, Америке и Европе, самоуправляемая с правами широкой автономии Украинская православная церковь, Китайская и Японская автономные православные церкви, самоуправляемые Молдавская, Латвийская, Эстонская и Русская православная церковь за границей, экзархаты в Белоруссии, Западной Европе и Юго-Восточной Азии, Казахстанский и Среднеазиатский митрополичьи округа, митрополии, а также патриаршие приходы в Армении, Канаде, США, Финляндии, Швеции и Норвегии.

    Хоч “самоуправляємая” але ж в “составє”

    • самоуправляемая с правами широкой АВТОНОМИИ Украинская православная церковь? Це як Крим? Ну тоді все законо. В Криму теж був “референдум”. Як то кажуть земля кругла і все вертається. Украіні украінську церкву. Громада села 100% респект.

  49. Придумали московські роскольники/сектанти по церквах людей возити. Бачать що місцеві швидко попів відправляють до кіріла

  50. Недарма в свій час низкинці не хотіли відновлення монастиря, відчували мабуть, що впустивши в церкву однією ногою ті закинуть і другу і так по-московськи скажуть, що тепер все їхнє. Протягом століть низкиницька церква зазнавала руйнування, грабунку і занепаду. Але завдяки Божому провидінню завжди відроджувалась, відновлювали її низкинці.І приналежність її до тої чи іншої церкви мають вирішувати жителі с. Низкиничі. Ходити до церкви, молитися має право будь-який православний християнин, але майбутнє церкви вирішує ПРАВОСЛАВНА ГРОМАДА С. НИЗКИНИЧІ!

  51. Низкиницька церква, низкиницька православна громада будуть частиною Православної Церкви України. Це питання часу, близького майбутнього. Як би не бісились захисники московського православ’я, по всій Україні постане своя рідна автокефальна православна церкви, яка буде духовною опорою нашого народу і держави.
    І Бог нам в цьому допомагає.І заблукалі “вівці”повернуться в лоно нашої, а не московської церкви.

  52. А влада в нас достатньо патріотична і за Президента не соромно. А соромно за вас!

    • Але ти гуморний хлопчинка, Володько! Вмієш посмішити! Влада патріотична. Патріотична влада для своїх мильрдів в офшорах.

    • Аби тобі за твою владу соромно не було, а за прихожан не переживай, вони якось справляться зі своїм соромом

  53. А Рошен в Росії – кулі чи танки?
    Не розумієте, що лобами всіх зводять, може і війну організували, щоб церкву побороти.

  54. Звичайно, і крім патріотів у владі, в нас вистачає і злодіїв та бариг. І хворих на “жабу” також. А ті кому ви поклоняєтесь сама чеснота? Тільки і моляться денно і ночно за спасіння ваших душ? Потопають в розкоші і гріху за ваш рахунок. Мерси,дорогі годинники,земельні ділянки, палаци ось, що їх цікавить. Вівців стрижуть і ті, і ті.

  55. НІКОЛИ НЕ ДУМАВ ЩО В НАС НА ВОЛИНІ СТІЛЬКИ ПРОМОСКОВСЬКИХ ВОШ.

    • ха-ха, для справок, як ви пишете – “ПРОМОСКОВСЬкими ВОШами” найбільше були напічкани Волинська, Ровенська, Хмельницька області в період 1944-1948 роки, як в місцях найбільших бойових дій ОУН-УПА проти радянської армії і військ нквд, де під виглядом монахів церкви і батюшок, ставилися працівники смершу і нквд-мгб, які грали роль інформаторів, сексотів і виконувачів розстрілів лідерів українського супротиву

  56. Завжди рахував Нововолинськ і околиці совками типу Донецька. Приємно вражений що тут живуть українці. Проґавили церкву сектанти ФСБ кремлівські це вам не лошари челябінські

  57. Та спокіно, все буде добре, стародавня Адамова церква належить громаді села, люди позабирають храми від московських попів, тут вже все ясно. Спокіно, але впевнено треба робити свою справу.

  58. Низкіничивський монастир це тема номер 1 , і добре що кореспонденти зафіксували відео хто там був, мешканці нововолинська я надіюсь взнають тих людей ,що за московський патріархат.

  59. Вихованці Павла Лебідя. Дуже прикро за земляків. Ще маленькою ходила з бабусею сюди.на причастя, на першу сповідь, потім її зачинили, вандали достатньо познущалися. Зусиллям селян після відкриття відновили, засяяла святиня. Така вона була світла. І чесно, після появи Павла Лебідя і вже після відродження монастиря не ходила. Багато не хорошої інформації доходило про діяння монаха. Але я завжди поважала служителів і ніколи не позволяла собі оцінювати їх поступки. Я свято вірила, що служитель церкви не може бути кегебістом чи сексотом моск…..мм. Проходить трохи часу, Лебідь переходить до Лаври. Було це в 90х,можливо на початку, я стаю живим свідком поступку, який аж ніяк не пасує його чину. І навіть тоді я старалася поменше згадувати про це, нікому не розповідала, щоб скоріше забути і повірити, що це не правда, І ось аж тепер,після подій в Лаврі, я почала все частіше згадувати цей випадок і думати, що це була правда. І пишу це, тому що так запав в душу цеу спуск від дзвіниці, по якому на Великдень котилися писанки. Людоньки, якого ж МП він може бути? І та пані, що декілька разів наголосила, що це, ваш томос, нехай закарбує, так наш, бо ми українці, і церква наша, і монастир наш.москаль останню церкву українську у себе руйнує, чому їхні можуть бути у нас. Так як і школи. Щось тут не так…. А за земляків обіда. Господь у нас один, чому ж та осляча впертість. Так і з мовою. А тоді призидент виною. Слава Ісусу Христу.

  60. Слава Богу.Шановні а коли ви такими стали патріотами України.Як іти воювати на схід то забирають москалів як ви кажете,а наші Українці ховаються вдома за маминою спідницею.В храмі у Низкиничах були хлопці які попали у Іловайський котел,які вижили дякуючи Господу Богу.Їх багато якщо ви так сильно хочете то вони непроти вам пояснити хто вбиває наших хлопців.Але вони недозволять щоб ви ображали їхніх батьків.Як лягаєте спати то просіть Бога щоб зміцнив Вашу віру і неображайте інших.

  61. В Україні, в Київський Русі має бути своя незалежна Церква! І вона буде! Треба трішки зачекати…
    А ці московські посіпаки рано чи пізно підуть у небуття!
    Коли хрестилася Свята Киїська Русь на місці московії були глухі, непрохідні болота і мешкала Чудь болотна – васали Золотої Орди.
    Вчіть історію, і не слухайте московських попів!!!

  62. Із отриманням Томосу мала надію, що церкви нарешті об’єднаються і не буде поділу українців за незрозумілим принципом, однак знову не можемо. Завжди знайдеться якийсь чоловік типу Філарета який усе зіпсує все заради влади. Хочу нагадати, що Філарет був екзархом України із 1966 року по 1992. А як було важко стати священником у радянський час навіть у селі думаю всі знають?Тому питання, що для цього зробив Філарет?Впевнена, що на момент отримання незалежності нашої країни він навіть КГБешне звання мав більше ніж Кирил. А прихожани монастиря не за Москву голосували, не має у нас ватників і «аквафрешів» у руках, прихожани патріоти України, які у переважній більшості за об’єднання. Однак, коли приходять невідомі тобі люди і хочуть віджати те, у що вкладають працю і гроші вже 4 покоління твоєї сім’ї, робиться просто не по собі. Прихожани бачать, що за час існування монастиря побудувалися келії, недільна школа, музей, де знаходяться старовинні саме українські речі, куди водять дітей зі школи, щоб показати побут саме наших предків. Хочу запитати у панів Шаповала, Бадзюня чи на Богоявлення, коли ви пірнали в ополонку в монастирі і пили монастирський чай чи просив Вас отець намісник поклястися у вірності Москві? Чому як альтернативу нам запропонували пана Фульмаса?Чому недобудований собор, будівництво якого почалося до розколу у 1990 році? Ми голосували за намісника. Скільки таких священників і монахів лишилося як він? Ти приходиш у монастир і у тебе не питають за гроші чи статус, а дають підтримку і можливість помолитися щодня. Він їздить на велосипеді, але допомагає сиротам, учасникам АТО, молиться за загиблих Героїв Майдану і АТО. Що ви пропонуєте натомість? Чергового дармоїда, який називає себе священником, а у вас бачить тільки гаманця. Може отець Віктор «Мілєйший», який у свій час так захоплювася Патріархом Кірілом, восхваляв його як самого демократичного патріарха, напротивагу йому наш о. ВІКЕНТІЙ, який не поминав його і тоді, коли це було модно. Скажіть, до кого ми маємо йти, коли болить душа, захворів, а лікарі не допомагають, коли із незрозумілих причин цілими днями кричить дитина, а в лікарні усі кажуть це не моє, у кого маємо брати благословіння їхати за кордон на заробітки. Ми люди віруючі і це нам важливо. Можливо ви знаєте когось особисто із прихожан монастиря хто закликав до повалення державного ладу, розповсюджував ідеї «руского міра»? Тоді назвіть хто вони і яке рішення по ним прийняли працівники СБУ? Чому така агресія відносно нас? Чому ви не показуєте свій патріотизм у зоні бойових дій? Чому монастирські воюють проти російських загарбників, а ви проти церков? Чому справжній патріот Недищук, який дійсно брав участь в АТО, закликає дотримуватися законів України, а ви все робите як вам забажається? У нашому монастирі кожного дня звершується молитва за Україну, її воїнство, за наших із вами дітей, а не тільки у недільний день. Тим хто найбільше кричить,прошу завітати до нас на службу! Слава Богу! Слава Україні!

  63. Всім прихильникам упц мп раджу почитати в інтернеті хто був Адам Кисіль.одне речнння «З 1630-х роківАдаму Киселю належалоНосівське староство,яке польський король подарував йому за хоробрість у війні проти Московії».І ви скажіть тепер ,що він хотів ,щоб церква була московського патріархату???Як на мене ,то це взагалі наруга над пам`яттю.

    • А може й хотів? В його душу не зазирнеш. Може й хотів, щоб була московська!

    • жити за рахунок маскальського вугілля і маскальсько-реверсного газу – не наруга ?

    • низкиничський монастир будував католик, польський каштелян Адам Кисиль, навіть православ”я до нього немає ніякого відношення, хіба що що уніатство

  64. Ні Вікентій ні Кирил ні Нововолинськ ні Рогожани – А ТІЛЬКИ МЕШКАНЦІ СЕЛА НИЗКИНИЧІ МОЖУТЬ ВИРІШУВАТИ ЦЕ ПИТАННЯ ! А як вони вирішать дійсно їхнє право і їх вибір!

  65. Спеціально для вас»патріот»пишу.Просто напишіть в інтернеті Адам Кисіль і прочитайте історію Великої людини.За що боровся і з ким .

    • дуже приємно, Вашу УКРАЇНСЬКУ позицію, але додам, що в вікіпедії є ряд неточностей з біографії Адама Кисиля, які в свій час викладували люди, які дивилися на історію московськими очима, але те , що він польський каштелян, в той час, з ярко ПРОТИМОСКОВСЬКИМИ поглядами – ЦЕ ТОЧНО, є факти і в документах збережені

  66. Чому всі мають претензії до монастиря. Відкрийте Конституцію України. Громада монастиря це монахи а не село.

    • громада монастиря-це монахи??????????????????? а ну , докладніше, щось новеньке!!!!!! цікаво!!!!

      • Юрію, чого ти не йдеш в монахи, щоб служити Господу? А тільки язиком ляпаєш як свинтус.

        • я замітив дуже гарне виховання і підтримування його зі сторони священників мос.пат.. того і не йду, а ось в католицький костел – служити Господу, так

  67. Парафіяни Успенського монастиря у селі Низкиничі на Волині вирішили перейти у лоно Православної церкви України.

    Парафіяни Успенського монастиря у селі Низкиничі на Волині вирішили перейти у лоно Православної церкви України. Про це IA ZIK повідомили у прес-службі Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

    За інформацією прес-служби, громада Низкиничівського Успенського монастиря в Іваничівському районі на Волині під час зборів прийняла рішення про перехід з Московського патріархату до Православної церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок