<

Мешканці збунтували проти бракоробів або Як кладуть асфальт в Поромові на Іваничівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:06 | 26.10.2018 / Іваничі /
Перегляди
13
/ коментарів 20

26-го жовтня в селі Поромів Іваничівського району проводили ремонтні роботи з асфальтування вулиці. Місцеві мешканці збунтували проти бракоробства працівників, а один небайдужий житель, щоб показати якість роботи, продемонстрував як щойно покладений асфальт знімається руками.

Стурбовані мешканці Поромова звернулися в редакцію інтернет-видання «БУГ» з проханням подивитися як кладуть асфальт на центральній вулиці села по калюжах та багнюці.

На місці зібралося десятки чоловіків, які обурювалися такій роботі. Один із депутатів викликав на місце поліцію. Правоохоронці склали протокол щодо неналежного виконання робіт. Поліцейський повідомив, що матеріали передадуть для проведення відповідного розслідування.

Під час протестів жителів працівники продовжували роботи. На місці був прораб, який пробував заспокоїти чоловіків та обіцяв, що все буде перероблено.

Мешканці не витримали бракоробства і почали знімати з дороги асфальт.

Центральну вулицю Поромова мали зробити ще в 2017 році, тоді ж і розробили кошторис. Однак за роботи взялися цьогоріч. Виконавець – ТОВ Будівельна компанія “Вся Україна” з Тернопільської області. Загальна вартість робіт становить 1 мільйон 333 тисячі гривень.

На сайті держзакупівель Прозорро міститься інформація про торги та укладений 31-го серпня 2018 року договір між компанією та Поромівською ОТГ. Заасфальтувати вулицю Тимовського, протяжністю майже 500 метрів повинні були до 1-го жовтня.

Голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук в коментарі розповів, що дали завдаток на матеріали в сумі 400 тисяч гривень. Та такої роботи приймати не будуть.

“Це не робота – ми за таку не заплатимо. Коли побачив, як працюють, сказав, що можуть далі не продовжувати. Роботи мали бути виконані до 1-го жовтня. Два рази в вересні приїжджали зачищати дорогу, а в кінці місяця виконавець попросив продовжити термін до 1-го листопада. Я подивився як сьогодні  кладуть асфальт та сказав, що можуть не продовжувати, нехай переробляють”, – зазначив Недищук.

На місці виконання робіт була техніка підприємства “Аміла”, та Недищук повідомив, що у них просто беруть обладнання, а виконавець – тернопільська фірма.

Так як кошторис робили минулого року і ціни вже виросли, більше ніхто не захотів робити”, – говорить голова Поромівської ОТГ.

Детальніше про те, як та за яких умов кладуть асфальт на Іваничівщині та те, як відстоюють свою дорогу мешканці Поромова – в відео.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/287715901849015/




коментарів: 20
  1. Якщо б до Благодатного таку зробили,то ми б були дуже задоволені!!!!! Зробіть хоча б ямковий ремонт!!!!!!!!!!

  2. Молодці жителі. А дядьки з влади з області хай пояснять чому пару фірм тільки допускають до тендеру. І ті декілька фірм практично не встигають робити скрізь, тому й халтурять. переробити за їхній рахунок.

    • Ти взагалі знаєш як проходить процедура тендерів? Чи ти думаєш там сто фірм приходять? Дві три максимум

      • Може й 100 бути замовник обирає яка фірма за умовами і ціною підходить. А коли 3 фірми – то це мінімальна к-ть при якій проводиться тендер. Не факт що з тих 3 1 -кума фірма, 2 -брата,3 -цих халтурщиків. І в кінцевому резульиаті виграє халтурщик, так як домовився з братом і кумом, щоб взяли участь в теедері і надали можливість його виграти халтурщику! Уви…але до одного місця ці тендери Prozoro…нічого там не прозоро (

      • Я знаю. Тому й говорю про тендери. :) Ти, якщо створиш фірму туди не проб”єшся просто так :)

  3. Фірма “Аміла” позаторік у Володимирі Вол , робили вул ,Ковельську, ( центр) ложили асфальт в ночі , на ранок не дорога а ( хвилі західноґо бугу) , нічого страшного, за кілька днів переробили за свої гроші.

    • Переробили хуже чим перший раз поклали,і точно не за своі гроші,там відмили достатньо,і на фестивалі ще залишилось щоб проводити…..

  4. ніхто переробляти не буде ! відкати вже заплачені від голови і вище до луцька.

  5. тю, зовсім з глузду з`їхали… вибори на носі, треба рапортувати про перемоги, а вони бунтують ! до виборів долежить – і добре !

  6. Дайте розголос по центральних каналах України, щоб точно переробили. Я впевнена що така ситуація по всій Україні!Схалтурять, а ви живіть і радуйтесь, ми ж дорогу “зробили”. Вона через місяць розсипеться і як не було, а гроші за це хтось отримав. Все через одне місце роблять…

  7. Текхніка підприємства аміла..)))) просуває свого колегу народний обранець…..

  8. І роблять ті ж “патріоти” маючи при цьому 900$ зарплати. Все в цій країні через сраку ,було і буде ще довго. Бо в людей це в крові

  9. Особливо сподобався активіст в білих кросівках! Якби таких хоч би по два в кожне село..

  10. Є такий величезний мінус системи прозоро. Зазвичай є три категорії виконання будь-яких робіт:ціна-якість-швидкість. На жаль “прозоро” виграють по одному критерію – ціна. Якість та швидкість втрачаються в бюрократичних паперах. При тому, що навіть і прописуючи в заявах на тендер умови гарантії виконаних робіт, ніхто навіть і не дивиться на середньоринкову вартість. Але грубо кажучи, якщо вам по тендеру продали 95 бензин по 15 грн, не дивуйтесь якщо ваша машина довго не проходить. А тепер по темі: дрюкати виконавця можна і треба. А то кінця краю халтурі не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа