<

Іваничівські поліцейські про підсумки службової діяльності за лютий 2016-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 19.02.2016 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У лютому місяці 2016 року слідчим відділенням Іваничівського відділення поліції завершено досудове розслідування по п’яти кримінальних провадженнях про вчинення тяжких злочинів на території району.

В результаті проведених досудових розслідувань працівниками поліції району було зібрано докази відносно двох жителів Іваничівського району, які упродовж 2014-2015 років в смт. Іваничі та одному із сусідніх сіл району вчинили дві крадіжки з проникненням у житло та гараж громадян. Крім цього, правопорушники незаконно викрали із гаражів три транспортні засоби, два мопеди та мотоцикл. Дії осіб, які вчинили ряд злочинів, були кваліфіковані за частиною 3 статті 185 КК України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років та частиною 2 статті 289 КК України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком 8 років. Подальша доля правопорушників буде вирішуватись у суді.

Однак, на жаль, у суспільстві не спостерігається тенденція зниження злочинних проявів, зокрема кримінальних правопорушень пов’язаних із крадіжками усіх форм власності. В районі досить гостро стоїть проблема, пов’язана із бажанням одних осіб будь яким шляхом заволодіти майном інших. Почастішали крадіжки майна громадян в дачних масивах «Прикордонник» та «Гірник». Власники дачних будинків залишають їх без нагляду на весь зимовий період і рідко навідуються на свої земельні ділянки. Це дає змогу особам, які прагнуть збагачення за рахунок інших, майже безперешкодно викрадати майно, що було залишене без нагляду на тривалий час.

Люди вважають, що коли на двері дачного будинку повісити навісний замок чи будь-який інший блокуючий пристрій, то це обов’язково зупинить злодія. Краще було б забирати малогабаритні речі у свої домівки.

Також останній рік досить поширеним явищем стали крадіжки кабелів зв’язку з опор на так званій «Павлівській зоні» району. За неповний рік вчинено близько 10 таких злочинів. Не зрозумілим є те, що кожна із таких крадіжок приносить злодію не надто велику вигоду, адже брухт металів від викрадених кабелів сам по собі вартує не багато. Однак збитки, які заподіюються таким видом злочинів, відновлення ліній зв’язку в рази перевищують саму вартість викраденого.

Працівниками поліції вживаються усі можливі заходи направленні у першу чергу на недопущення вчинення подібних злочинів, а у разі їх скоєння – на встановлення осіб правопорушників. Однак хотілося б, щоб у майбутньому люди більше приділяли увагу питанню збереження свого набутого тяжкою працею майна. Треба завжди пам’ятати, що злочин легше попередити, аніж потім його розкрити та притягнути винних до відповідальності. Навіть якщо осіб, які вчинили крадіжки, буде встановлено, то майже в усіх випадках вони уже збувають викрадені речі і не мають можливості через своє незадовільне матеріальне становище відшкодувати завдані збитки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця