<

Ігор Чайка розповів про командну роботу з розбудови Ковеля, про плани, власні мрії та принципи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 5.05.2021 / Новини, Онлайн / , , /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

Восени 2020 року у Ковелі вибрали нового міського голову Ігоря Чайку. В інтерв’ю БУГу він розповів, чому обрав молодих людей у команду, які першочергові цілі поставив перед собою, як вдається відпочити від роботи, чи допомагає журналістський досвід на новій посаді та що спільного у Ковеля з Нововолинськом та Володимиром.

Ігор Чайка щодня ходить на роботу пішки, адже живе недалеко від міськради – близько за 5 хвилин ходьби через парк. Проте, зазвичай, ця дорога займає більше часу, оскільки часто зупиняють люди і розповідають про свої або місцеві проблеми. Мер Ковеля вважає це хорошою можливістю отримувати інформацію, так би мовити, з перших уст.

До публічності міський голова поступово звикає, частково допомагає у цьому і попередній досвід роботи, адже має близько 30 років журналістського стажу.

Відомо, що в оточенні ковельського міського голови працюють, відносно, молоді люди, але вони мають необхідний досвід роботи у місцевому самоврядуванні або на відповідних посадах. Тому мер довіряє заступникам та може частково делегувати їм свої повноваження.

Однією із базових змін, за понад 150-денний термін з часу приходу на посаду, Ігор Чайка вважає відкритість влади, що було одним із пунктів передвиборчої програми. Зокрема, створена сторінка у соцмережах, куди мешканці можуть звернутися з будь-якого питання. Для того, аби оперативно реагувати на звернення людей, у Ковелі створили «гарячу лінію» міського голови, куди мешканці громади вже активно звертаються. Також нещодавно, через карантинні обмеження, провели дещо незвичний прийом громадян, який проходив в онлайн-режимі. Цю практику планують використовувати і розвивати надалі.

Під час розмови, виявили багато спільних проблемних питань, які є в Ковелі, Володимирі та Нововолинську. Зокрема це питання доступності міст, покращення інфраструктури, вивезення і переробки сміття, очищення річок, створення ОСББ, реформування ЖКГ, реконструкція площ, розширення кладовища, безпритульні собаки тощо. Отож, дійшли висновку, що містам-сусідам потрібно співпрацювати та переймати досвід один в одного.

Цікаво, що дружина Ігоря Чайки працює директором місцевого ЦНАПу. Мер Ковеля поділився, хто головніший і хто до кого прислухається.

Що допомагає абстрагуватися від виснажливої роботи, яка займає більшість часу. Як вдається підтримувати себе у хорошій формі? Яким мер бачить своє місто через 10 років? Більше дивіться у відеоінтерв’ю з міським головою Ковеля Ігорем Чайкою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер