<

Грип і застуда набирають обертів у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:57 | 6.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сезонна захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні цього року почала зростати раніше, аніж у попередні роки. Цьогоріч сезонний грип прийшов до нас на 3 тижні раніше. На минулому тижні зареєстрований другий летальний випадок від грипу в Сумській області, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції. 52-річний чоловік помер у лікарні, за результатами аналізів, у нього підтвердили грип «А», який вражає легені та викликає пневмонії. За словами медиків, ситуацію ускладнили цукровий діабет та серцева недостатність.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

По області за підсумками моніторингу на 48-му тижні 2016 року показник захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями знаходиться на передпорговому рівні. Найвищі рівні захворюваності зареєстровано у Камінь-Каширському, Луцькому, Маневицькому, Любешівському районах та у містах Луцьку та Нововолинську. Проте, в жодному районі та місті епідпоріг не перевищено.

З приводу захворювань за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося близько 6 тис. осіб (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 571,1) проти 5 тис. осіб (інтенсивний показник 476,8) на 47-му тижні. Ріст захворюваності  становить 20%.

Серед дітей 0-17 років захворюваність зросла на 22%. Зареєстровано 3750 випадків, що складає 63% від всіх захворілих. Найбільші темпи росту  захворюваності спостерігаються серед дітей віком  0-4 роки  + 29%.

Фахівцями ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» запроваджено щоденний моніторинг захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у навчально-виховних закладах з метою прийняття, при виникненні відповідної епідемічної ситуації, рішення про призупинення навчально-виховного процесу.

З метою встановлення етіологічного чиннику гострих респіраторних вірусних інфекцій проводились вірусологічні дослідження, за результатами яких циркуляцію вірусу грипу в області не виявлено.

Всього за звітній тиждень госпіталізовано з попередніми діагнозами «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 158 осіб (2,6% від захворілих), з них 115 (73%) становлять діти віком до 17 років (3% від захворілих дітей).

За оперативними даними закладів охорони здоров’я з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня по 28 листопада) в області зареєстровано 39900 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Вже перехворіло 3,8 % населення.

В області заплановано вакцинувати проти грипу в епідсезоні 2016/2017рр. – 3759 особи, у тому числі медичного ризику 1910 осіб, епідемічного ризику 1849 осіб. Всього станом на 05.12.2016р. щеплено 1031 осіб (27% від запланованих).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця