<

Французьки журналісти показали, як в ДНР імітують обстріли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:29 | 17.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На відео потрапило зізнання сепаратистів і російських журналістів.

Французький телеканал France24 показав репортаж про ДНР, де сепаратисти імітують обстріли з боку сил АТО, намагаючись звинуватити ЗСУ в порушенні мінських домовленостей. Сюжет в ефірі France24 вийшов 15 жовтня, – пише Корреспондент.

“(Представники) “ДНР” фальсифікують обстріли (з боку України)”, – написав у Twitter автор репортажу – британський журналіст VICE News Джейк Ханрахан.

На камеру представники ДНР заявляють, що після кожного зіткнення з силами АТО їхні боєприпаси “поповнюються до роти”.

“Багато трофеїв. У нас дуже багато трофеїв”, – запевняють бойовики.

При цьому журналісти стали свідками, як бойовики і проросійські журналісти домовляються між собою про фейковий обстріл з боку сил АТО (на відео з 2:39).

“Що зробимо, як? – Ну таке, ніби як українська сторона порушує перемир’я … – Так, так. … Я їх одягну в українську форму … Ніхто не зрозуміє – трофеїв багато”, – спілкуються між собою російські журналісти і сепаратисти.

Також в репортажі можна побачити російське озброєння і військову техніку, присутню на території Донбасу – зокрема, Урали з номерами армії РФ.

Самі ж бойовики відверто заявляють про постачання зброї з боку РФ (на відео з 4:00).

“Якщо в 2014 році ми не знали, що з нами буде і ми помремо за свою справу, то тепер уже є надія – ми вже не одні, нас підтримують, ми організувалися в армію, у нас є техніка – “Урали”, машини, якась легка бронетехніка, зброя нам постачається вже нормально”, – заявляє бойовик з позивним “Кордон”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця