<

Як на Волині боротимуться з інформаційними загрозами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 27.09.2014 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
images (6)

До групи протидії інформаційній загрозі увійшли працівники органів виконавчої влади, СБУ, інших правоохоронних органів, журналісти.

Про це пише Урядовий кур’єр.

Про це під час зустрічі з журналістами обласних ЗМІ поінформував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, який через працівників медіа прозвітував про два місяці роботи на посаді очільника виконавчої влади області.

Він розповів зокрема як в одному з українських електронних ресурсів без коментарів розмістили відеоролик «ДНР», де йшлося про допит терористами захопленого в полон нашого силовика. У такий спосіб невибагливі журналісти показали, як знущаються над захисником Вітчизни. І навіть не замислилися, що фахівці зі спеціально створених окупантом пропагандистських центрів подякували їм за трансляцію їхньої «продукції».

— А хто з нас може уявити, що переживає мати бійця, яка побачить в Інтернеті такий ролик? — запитав у працівників ЗМІ голова облдержадміністрації. — Зробити людям боляче легко, а потім вийти з цієї ситуації важко! Тому дуже прошу уважно висвітлювати такі теми та все, що стосується боротьби нашого народу за територіальну цілісність.

На зустрічі з журналістами йшлося про те, що засобами інформаційної війни, яку нині веде проти нас ворог, часто можна добитися кращого результату, ніж за допомогою зброї. І про те, що віднині нам тривалий час доведеться жити в умовах багаторічного ідеологічного протистояння з державою, президент якої вирішив на власний розсуд перекроювати в Європі повоєнні кордони.

Журналісти згадали і про те, що сигнал українських телеканалів, який поширюється на північні райони області, нині слабший, ніж у сусідів. І тому в Шацькому районі більшість жителів мають змогу в кращій якості дивитися телебачення Польщі та Білорусі, ніж власної країни. Є серйозні проблеми з прийомом українських мовців у Любомльському, Любешівському, Ратнівському, Камінь-Каширському районах.

—— Переконана, що держава більше не може стояти осторонь цієї задавненої проблеми. І для підняття рівня своєї інформаційної безпеки має фінансово підкріпити роботи з посилення сигналу ретрансляторів, — прокоментувала перший заступник генерального директора Волинської ОДТРК заслужений журналіст України Марія Андрушко. — Тим паче, що пропозиції фахівців вже давно сформовані. І легковажити тут, як довів печальний досвід сходу країни, навіть попри  патріотичні настрої волинян, не можна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця