<

Луцький бюджет збагатиться завдяки бізнесу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:26 | 29.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
бюджет
Депутати Луцькради проголосували за  положення про обов’язкову сплату бізнесом коштів на розвиток інфраструктури міста. Обранці громади впевнені, що це буде вагомий внесок у бюджет міста. За відповід проек проголосували 28 жовтня.
Про це йшлося 29-го жовтня під час 65-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, – повідомляє Волинський інформаційний портал.
Під час засідання 65-ої сесії Луцької міської ради депутати проголосували за проект рішення «Про затвердження Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції».
Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська  розповіла, що була створена робоча група й впродовж трьох місяців вона вивчала це питання. Й пропонований проект рішення пройшов усі узгодження та є затвердження Антимонопольного комітету.
Однак декілька пунктів у депутатів викликали питання. «Чому в проекті записана така висока ставка до офісних приміщень – 10%, а це – малий і середній бізнес, натомість така ж ставка і до автозаправок, які є, по суті, монопольниками. Чому так?»,- висловив обурення депутат Андрій Козюра.
Опісля обговорень, рішення  все ж таки ухвалили, щоправда з правками. Розмір пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста встановлюється для будівництва та реконструкції:
– об’єктів призначення яких є будинки одноквартирні більше 300 квадратних метрів загальної площі, будинки з двома та більше квартирами, – 1,5%;
– об’єктів призначення яких є будівлі промислові – 3%;
– об’єктів призначення яких є будівлі торгівельні до 100 квадратних метрів загальної площі – 2%;
– об’єктів призначення яких є будівлі торгівельні більше 100 квадратних метрів загальної площі – 5%;
– об’єктів призначення яких є будівлі офісні (фінансових і страхових компаній, нотаріальних контор, агентств нерухомості та інших адміністративних приміщень) – 10 %;
– об’єктів, призначення яких є готелі, мотелі, будівлі підприємств побутового обслуговування (перукарні, ательє, хімчистки) – 2%;
– об’єктів призначення яких є будівлі промислові та склади (автозаправних станцій), кафе, ресторанів та розважальних закладів (немає такого визначення в класифікаторі) – 10%
– інших, що не ввійшли до зазначеного переліку – 5%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця