<

Крим почали захоплювати ще з 2008-го року, – Тимчук у Луцьку. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 20.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
IMG_2366w

Під час зустрічі з волинськими студентами, координатор руху «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розповів, як необхідно вести інформаційну війну і коли розпочалося захоплення Криму.

Про це йшлося сьогодні, 20-го жовтня в СНУ імені Лесі Українки, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

«Я – військовий журналіст, військовий пенсіонер, підполковник запасу. Так, у 2008-му році війна Росії проти Грузії показала, хто наш сусід і тоді стало зрозуміло, що цей же сценарій захочуть вести і в нас. Щодо анексії Криму, то ми вже з 2008-го року фіксували підривну діяльність ФСБ-шників на півострові, які потім і стали кістяком так званого ополчення. Наші висновки ігнорували, навіть в часи Ющенка нам не вірили про загрозу, яка могла виникнути в Криму», – розповів Дмитро Тимчук.

Як каже військовий журналіст, аби протидіяти інформаційній війні, створили координаційний рух «Інформаційний опір».

«Кожна воююча країна вводить цензуру, аби обмежити витік інформації і не шкодити своїй державі. Однак у нас тут – занадто велика демократія. Це добре, що громадські журналісти не мають міцного потенціалу самоцензури, але щодо витоку інформації – це неприпустимо й шкодить нам. От, у нас по соцмережах дали якусь інформацію, пішла паніка, мовляв, АТО зливають, а друга мобілізація показала, як люди не хотіли воювати – в цьому немала заслуга журналістів. Наприклад, ми не даємо інформацію, яка не перевірена менше ніж із трьох джерел, адже напівправда створює великий негативний резонанс в суспільстві», – розповідає Тимчук.

Аби навчити журналістів працювати на користь держави, а не на шкоду, він привів приклад США.

«У США возять журналістів на передову, створюють їм максимально комфортні умови для роботи. Тоді, коли вони їдять із солдатами з однієї тарілки, починають симпатизувати військовим, це, в кінцевому результаті, і показує любов до національної армії», – наголосив військовий журналіст.

Також він зауважив, що не варто вірити неперевіреній інформації, адже це, власне, і є інформаційна війна проти нас.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця