<

Голова Комітету з питань освіти і науки: Міносвіти «наживалося» на підручниках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:14 | 22.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
unnamed (5)

Лілія Гриневич розповіла про відмивання грошей минулим міністром освіти на друкуванні неякісних підручників, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Про це голова Комітету з питань освіти і науки повідомила вчора, 21 жовтня, під час зустрічі кандидата в народні депутати по 19-ому виборчому окрузі Ігоря Гузя з освітянами Іваничів, Володимира-Волинського, Любомля та Нововолинська.

«Пам’ятаєте, як всі дуже тішилися при переході від дванадцятирічки до одинадцятирічки?… Насправді підручники це був дуже великий бізнес-проект, який дозволив Табачнику передруковувати підручники, і ті видавництва, які були ручні, давали «відкати». Прокуратура називає цифри до 50% «відкатів». Уявіть собі, це якщо виділяли 120 мільйонів гривень на підручники, то фактично половина коштів осідала в приватних кишенях»,- розповіла Лілія Гриневич.

Голова Комітету з питань освіти і науки пояснила, що це свідчить про повну корумпованість і необґрунтованість система підготовки підручників, внаслідок чого заскладні або неякісні підручники отримували державне замовлення, а потім діти змушені були з них вчитися. Лілія Гриневич також зазначила, що вважає шкідництвом викидати так багато потрібних освіті коштів на непотрібні речі. Тому Міністерство вже міняє систему оцінювання якості підручників. Але Лілія Гриневич вважає, що якість підручників зміниться лише тоді, коли гроші підуть на місцевий рівень, і закуповувати підручники будуть за допомогою вчителів, які визначатимуть замовлення, бо тоді вчителі відчувають відповідальність за те, чого навчать дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця