<

Зимовий час в Україні: поради лікарів, як позбутися втоми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:40 | 31.10.2021 / Новини / /
Перегляди
197
/ Коментарі відсутні

Перехід в Україні на зимовий час у ніч на неділю, 31-го жовтня, може призводити до загальної втоми людини. Лікарі дали поради як впоратися із утомою.

Перехід у новий календарний рік значить – підвищене фізичне та психологічне навантаження, про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

За словами лікарів, очевидно, що треба вчасно для себе зрозуміти, що втомився та перепочити. Однак є ще декілька порад як не втомлюватися у зимовий час.

Повноцінний здоровий сон

Стандартна таблиця здорового сну: 6-12 років – 9–12 годин сну, 13-18 років – 8-10 годин, від 18 – 7 годин. Враховуючи цю таблицю, потрібно налагодити так режим сну, щоб його було не менше, ніж потрібно. Перед сном радять знизити рівень емоційного напруження, повністю звільнивши голову від зайвих думок.

Налаштування режиму харчування відповідно до вікових потреб та навантажень

Також лікарі неодноразово наголошували на важливості правильного харчування в житті людини. Адже саме через їжу люди відновлюють свою енергію, а організм наповнюється корисними речовинами.

Регулярне фізичне навантаження

Будь-які фізичні вправи допомагають отримати позитивні емоції та залишатися бадьорим.

Відмова від шкідливих звичок

Куріння та алкоголь шкодять організму, а також виснажують його ще більше.

Зміна діяльності та обрання хобі

Треба правильно розподілити час на роботу та відпочинок. Чергувати фізичне навантаження з розумовим. Також фахівці радять знайти більше улюблених занять, які будуть давати багато позитивного настрою.

Розподіл завдань за пріоритетністю

Під час роботи важливо вчасно зупинитися та перезавантажитися. Найкращим для цього буде відпочити під час прогулянки у парку хоча би 20 хвилин. Потім з новими силами далі за роботу.

Оптимізм та почуття гумору

Дуже впливають на здоров’я та загальну втому людини негативні емоції та стрес. Тому лікарі радять бути доброзичливими, ввічливими, більше посміхатися, та не перейматися через дрібниці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок