<

Зеленський представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу

22:12 | 10.02.2024 / Новини / /
Перегляди
124
/ Коментарі відсутні

Заступниками Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича призначено люд, яких добре знають в армії і які самі добре знають, що потрібно армії.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у своєму відеозверненні.

«Сьогодні весь день проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії, та які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні», – зазначив він.

Так, заступниками Головнокомандувача Олександра Сирського призначено полковника Вадима Сухаревського (відповідатиме за напрямок безпілотних систем) та полковника Андрія Лебеденка (його напрямок – інновації, а саме технологічний компонент армії та бойових систем).

Президент додав, що потрібна чітка практика роботи з новими технологіями заради українських цілей і максимального збереження життів наших солдатів.

Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України глава держави погодив кандидатури бригадних генералів Володимира Горбатюка, який відповідатиме за оперативну робота, роботу штабів, планування, управління, Олексія Шевченка (напрям – логістика), Михайла Драпатого, який відповідатиме за підготовку, якісне тренування військових.

«Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України», – підкреслив Президент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер