<

Єдина помісна українська церква матиме свого патріарха – заява Філарета

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 14.10.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Україна як досягла автокефалії, так і досягне об’єднання всіх церков в одну Єдину помісну православну церкву. Очолити її має патріарх.

Про це сказав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час урочистих заходів з нагоди Дня захисника України, – повідомляє канал24.

“Незважаючи на те, що протидії будуть. І ми передбачаємо ці протидії. Але нехай вороги наші знають, що ми і тут переможемо. І створимо одну українську православну церкву на чолі з київським патріархом. Бо багато хто думає, що: “а може не патріарх, а митрополит”? Ні! Ні! Україна достойна мати свого главу патріархом. Іншого ми не хочемо знати”, – наголосив Філарет.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату у Стамбулі ухвалив рішення, Томос про автокефалію буде наданий Українській православній церкві. Для отримання Томосу треба зробити ще деякі кроки.

На засіданні Синоду також було ухвалене рішення про зняття анафеми з партріарха УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія і визнання їх канонічними.

Як пояснив сам Філарет, це дає можливість УПЦ КП об’єднатись з архієреями московського патріархату та з автокефальною церквою (УАПЦ), щоб створити в Україні єдину православну церкву.




коментарів: 3
  1. Так Філарета віднедавна ж “візантійский Саваоф” назначив знову митрополитом… Чому в новині він патріарх???

  2. Замилюють людям мозок,якого милого президент пхає носа в церкву,а тим часом Украіна стала найбіднішоі в Європі,навіть Молдова обігнала….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота