<

Волинська єпархія УПЦ просить повну автокефалію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 10.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
865
/ коментарі 4

Члени єпархіальної ради та отці благочинні звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла про повну автокефалію УПЦ.

Прохання про повну автокефалію виникло, через те, що Патріарх Кирил не засудив факт вторгнення військ Росії, повідомляє Православна Волинь.

Повний текст звернення:

“Ваше Високопреосвященство, священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації та звертаються до Вас із таким проханням. Оскільки Святіший Патріарх Кирил не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на наших очах в адресу українського народу, просимо Вас підняти питання перед священоначалієм про повну автокефалію Української Православної Церкви негайно.

Своєю чергою, ми свідчимо, що священство та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви молитовно та всебічно проявляють любов і підтримку воїнам, які стоять на сторожі, оберігаючи наш народ і країну. Волинська єпархія організовує волонтерську допомогу для військових Збройних Сил України, територіальної оборони, постраждалих, біженців та дітей. Ми постійно підносимо свої молитви за владу, державу, військових Збройних Сил України та весь народ.

Священнослужителі Волинської і Луцької єпархії підтверджують вірність Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським і всієї України”.

Нагадаємо: Настоятель Успенського собору у Володимирі підтримав набуття УПЦ статусу повноцінної автокефалії.




коментарів: 4
  1. Не можна вірити цим анцихристам кацапським ,гнати нафіг з України сраною мітлою цих жирних попів .

  2. В Україні є єдина православна – ПЦУ. Крапка. Все інше – геть за руским корабльом і зимнівською “паломницей” марченко. Норки і комбінації зі словоблудством – не вийде. Думай-те зараз, бо після війни за вас та інших колаборантів візьмуться по- серйозному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота