<

Як адаптуватися до переведення годинників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:56 | 24.10.2021 / Новини / /
Перегляди
396
/ 1 коментар

У деяких людей на адаптацію до переходу на зимовий час може піти до двох місяців, тому що люди можуть по різному переносити переведення годинників.

Про це пише видання Сьогодні.

О четвертій ранку 31 жовтня Україна переходить на зимовий час. Це означає, що стрілки годинника потрібно перевести на годину назад.

Через перехід з літнього на зимовий час і навпаки не раз виникали дискусії. Проте психологи вважають, що переведення годинників може бути корисним для людей.

«Потрібно розуміти одне – людина вміє пристосовуватися. Якби людство не могло б цього робити, то не вижило б. Переходи з одного часу на інший, переходи з однієї роботи на іншу, інші зміни в житті – все це стимулює мозок розвиватися.

Таким чином людина не загрузне в рутині. До речі, були біологічні експерименти, коли дерево садили в суперумови, то воно гинуло. Але виживало при вітрі і невеликому пошкодженні зайцями», – розповіла пстхологиня.

Відомо, що для тих, хто відчуває дискомфорт після переведення стрілок, є маса порад, як його мінімізувати.

При переході на зимовий час можна виділити кілька особливостей, на які потрібно звернути увагу. Коли переводиться час, то наш ритм збивається. Адаптаційні можливості організму дозволяють відновити його через десь два тижні. Але тим людям, які метеозалежні більше за інших, на це потрібно більше часу. Наприклад, місяць-два.




один коментар
  1. Як варіант, пробухати цілу суботу напрольот. Так держава подарує вам ще одну лишню годину аби відіспатися в неділю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа