<

Волиняни не хочуть йти служити за контрактом через «синдром 51-ої бригади»?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 21.03.2016 / Новини / , /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Керманич Волині вважає, що мешканці області не бажають йти до армії за контрактом через «синдром 51-ої бригади». Про це стало відомо сьогодні, 21 березня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що в Генеральному штабі та Міністерстві оборони задекларовано контрактну форму проходження військової служби як основу формування Збройних сил України, – пише Слово Волині.

«Від того, наскільки успішними будуть перші кроки з пошуку контрактників, залежатимуть 7 і 8 хвиля мобілізації. Нам потрібно серйозно попрацювати у цьому напрямку, тому що наразі зроблено лише перші кроки роз’яснювальної кампанії», – наголосив очільник краю та додав, що особливо важливо забезпечити високий рівень підготовки таких військових.

На думку посадовця, часто волиняни не хочуть йти служити за контрактом через «синдром 51-ої бригади».

«Нашим представникам військової прокуратури пора припинити під час активної кампанії по залученню контрактників принижувати бойовий дух воїнів через так званий «синдром 51-ої бригади». Це не спряє роботі. Одною рукою ми ганяємо воїнів в Івано-Франківську, Львівську області для дачі показів, а другою – декларуємо наміри про активну позицію для служби в ЗСУ», – зазначив Гунчик.

Голова ОДА закликав Міністерство оборони, Генеральний штаб та військові прокуратури об’єктивно розглядати та висвітлювати ці питання.

«Так, є факти, коли притягнення до відповідальності проводиться законно, тому що є люди, які покинули бойові позиції, зброю, але таких випадків – мінімум. Не можна сьогодні перетворити в систему приниження воїнів 51-ої бригади. Перш ніж притягувати до відповідальності рядових бійців, давайте запитаємо у військової прокуратури, як за ці дії відповіло їх керівництво?», – додав мовець.




коментарів: 2
  1. Я вам скажу свою особисту думку: “Чому я ніколи не піду служити в звичайні частини ЗСУ на зразок 14-ої(51-ої) бригади”…
    Причина досить проста, і це не “синдром 51-ої бригади”, а відсутність адекватного командування на місцях!!! Мені як звичайному сержанту, нахрін не потрібен командир дов***об! А таких там більшість!!! На жаль підготовка офіцерського складу в нашій країні на надзвичайно низькому рівні і служити під керівництвом людини, яка поняття не має що таке армія і що таке офіцерська гідність, це на війні можна прирівняти до самогубства! Шановні “офіцери”, зрозумійте одне, що звання офіцера ви маєте ЗАСЛУЖИТИ, а не купити у вищих навчальних закладах ЗСУ! І я не помилився, коли писав слово “купити”, тому що в нас 90% випускників будь яких навчальних закладів випускаються з “купленою” освітою, а не зі здобутою! І на сам перед, для того щоб подолати проблему “неосвідченості” офіцерського та вищого офіцерського складу, потрібно відмінити як таку систему вузів ЗСУ. Офіцер зобов’язаний пройти всі ступіні від солдата до генерала!!! Якщо офіцер не був солдатом, він для мене не офіцер(є виключення, але це велика рідкість, з цим народжуються)! І тільки кращі із солдат можуть стати офіцерами, і їх не повинно бути більше ніж самих солдат! Навіщо нам в країні стільки полковників і генералів? Генералів вистачить і десять, не більше, а то й менше! Полковників не більше двухсот на всю країну, а не тисячі, як зараз! Що за звичка надавати звання по вислузі років? Це що за брєд? Звання кожен повинен отримувати за якісь досягнення, а не тому що він вже багато прослужив… Та служи ти хоть 50 років, але якщо ти не приносиш користі армії, то так і сиди в рядових! А то подивлюсь на деяких полковників і генералів, а там мозга як в канарєйкі, але він ГЕНЕРАЛ вже!!! В деякіх пузо більше ніж вони самі, як вони здають фізо??? А це обов’язково для всіх!!! Не здав фізо? Копнями в сраку з армії!!!! І давайте почнем це робити зверху, а не знизу!!!
    В мене все…

  2. засранець ти а не бандерівець.ти сидиш під спідницею і тихенько смородиш на тих хто на фронті. такі ” сіржанти” понос діставши гадять всіх і вся. “стратєг” застяний з личками куплєними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя