<

Жінки і дівчата Володимира-Волинського підтримали флешмоб «Зроби фото в хустці»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:16 | 9.12.2019 / Володимир, Таблоїд /
Перегляди
541
/ 1 коментар

7-го грудня вперше в Україні відзначали День української хустки. Жінки і дівчата Володимира-Волинського у цей день долучилися до флешмобу “Зроби фото з хусткою”.

У фейсбуці 8-го грудня яскравими фотографіями жінок і дівчат в хустках поділилася фотограф з Володимира Оксана Спольська.

Як розповіла Оксана, подібні фотосесії вона планує роботи і в наступні роки.

Поділился фотографіями в хустці у фейсбуці володимирачанка, педагог, художниця і писанкарка зі званням Народного майстра Леся Мартинюк.

За словами майстрині, в неї є велика колекція хусток. На одній з фотографій Леся в червоній хустці. Вона розповідає, що це одна з останніх у її колекції, яку подарували на Волині.

Щодо чорної хустки – то це не траурний головний убір. Її одягали жінки під час днів посту. Але і чорний колір на хустці дивиться чудово, адже дозволяє яскраво подати візерунок.

Долучилась до флешмобу і володимирчанка Анна Чишій, яка одягнула “вінтажну” хустину своєї бабусі, якій приблизно 60 років.

Флешмоб з українською хусткою започаткували, аби нагадати різні способи зав’язування головного убору і популяризувати українські традиції і культуру.

Жінки розповідають, що хустка – не просто символ свободи і не просто символ патріотизму, і не символ покори, а трибут справжньої української жінки.




один коментар
  1. Дякую, дуже гарні дівчата, всім пасує хустина. Даним флешмобом привертається увага до народних традицій, до хустини. Можна зробити нове (осіннє чи зимове) свято – День хустки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер