<

Володимирчанці Наталії Грабарчук вручили посвідчення Почесного громадянина міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:51 | 7.04.2022 / Володимир / /
Перегляди
975
/ Коментарі відсутні

7-го квітня Наталії Назарівні Грабарчук вручили офіційний документ, який посвідчує звання «Почесний громадянин міста Володимир».

Рішення присвоїти це звання депутати міської ради прийняли в кінці минулого року, проте через стан здоров’я племінниці історика та археолога Олександра Цинкаловського, особисто привітати її не було змоги, – йдеться на сайті Володимира.

Наталія Назарівна – живий свідок історії нашого міста першої половини ХХ століття. Вона народилась у родині місцевих інтелігентів і була особисто знайома з багатьма відомими жителями тих часів – Річинськими, Кримськими, Більдіними, Березовськими та іншими непересічними особистостями, які творили історію у міжвоєнний та повоєнний часи.

Як і її відомий дядько, Наталія Грабарчук змалечку цікавилась історією рідною краю, тож завдяки її численним краєзнавчим працям та спогадам, вдалось відкрити багато цікавих сторінок з історії міста та його жителів. На основі спогадів старожилки ДІКЗ «Стародавній Володимир» видав книгу «Сім вечорів з Наталією Грабарчук-Цинкаловською». 

Свого часу Наталія Грабарчук була ініціатором проведення першої конференції, присвяченої Олександру Цинкаловському у нашому місті, створення музею у міській гімназій та багатьох інших хороших ініціатив. Пані Наталія також стала першим лауреатом обласної краєзнавчої премії імені О. Цинкаловського.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок