<

Відділення гемодіалізу презентували у Володимир-Волинській лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 21.01.2020 / Володимир / , /
Перегляди
141
/ Коментарі відсутні

21-го січня у КП “Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання” офіційно презентували відділення гемодіалізу. Це повністю нове лікарняне відділення з сучасним обладнанням.

На презентацію прибули міський голова Петро Саганюк, народний депутат України Ігор Гузь, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, помічник нардепа Андрій Бокоч.

Олександр Клачук, директор комунального підприємства, розповів про нове відділення та представив нову завідуючу – Марію Власюк.

“У Володимирі-Волинському та районі є 10-ро хворих, які потребують діалізу. Наразі до нас звернулось 7-ро хворих, 5-ро – на черзі. Пацієнти з постійною потребою діалізного лікування проходитимуть процедуру, яка триватиме 3-4 години тричі на тиждень, а працювати відділення буде 6 днів на тиждень”, – розповіла лікар.

Приміщення, яке складається із 3-х палат та додаткових кабінетів, було відремонтоване за кошти місцевого бюджету. На ці витрати спрямовано понад 800 тисяч гривень.

Також встановлено 4 апарати «штучної нирки» загальною вартістю понад 4 мільйони гривень. До слова, це найновіші та сучасні діалізні апарати  «BELLCO Italy 2020».

У відділенні працюватиме 2 лікаря, є 4 ставки середнього і молодшого медичного персоналу. З їх підготовкою володимир-волинським медикам допомогли ковельські колеги, а особливо керівник Ковельського МТМО Олег Самчук.

Наразі Володимир-Волинський переймає досвід сусіднього Ковеля, де посилено працюють у цьому напрямку та вже зараз проводять успішні операції з трансплантації органів.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв що нового в 2020 буде у Володимир-Волинському комунальному медпідприємстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок