<

У Володимирі до вересня планують відкрити спортивний ліцей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 23.02.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1154
/ 1 коментар

З 1-го вересня цього року у Володимирі планують нарешті відкрити перший в області спортивний ліцей на базі ліцею «Центр освіти». Рішення про його створення було прийняте ще у 2021 році, але на заваді стала війна.

Попереднє рішення щодо відкриття ліцею уже наступного навчального року ухвалили 22-го в обласній раді.

Перед розглядом даного питання делегація, серед якої був голова облради Григорій Недопад, депутати Волиньради Андрій Бокоч, Валентин Кошельник, місцеві посадовці та працівники освіти оглянули Володимирський Центр освіти, на базі якого і мають створити спеціалізований ліцей-інтернат з олімпійських видів спорту. А 22-го лютого на раді за участі депутатів обласної ради, керівників профільних комісій та відділів апарату, очільників управлінь освіти та науки і молоді та спорту ОВА, а також представників Володимирської міської громади було обговорено деталі й досягнуто спільного бачення дій.

«Рішення про створення спортивного ліцею сесією обласної ради було ухвалено ще у 2021 році, під це були й асигнування, однак реалізувати задум завадила повномасштабна війна. Та все ж, ми повинні довести справу до логічного завершення. І зробити це так, аби процес реорганізації був максимально комфортним і для вихованців, і для педагогічного колективу, і для Володимирської громади», – зауважив Григорій Недопад.

Через відсутність спеціалізованого освітнього спортивного закладу область втрачає перспективних спортсменів, оскільки вони їдуть навчатися в інші регіони, де такі інтернати створені. До прикладу у сусідній Рівненщині – їх два.

Законодавство передбачає можливість створення спеціалізованих ліцеїв за 4 напрямками: мистецькі, спортивні, наукові та військові. В області наявні лише два останніх спрямування. Між тим, попит на спеціалізовану якісну освіту великий, особливо у дітей із сільських територій.

Депутат облради та помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, зазначив, що цей заклад є дуже потрібним для Володимира, а також для всієї Волині, оскільки на цей час в області немає профільного закладу саме спортивного напрямку і наші таланти спортсмени їдуть вчитися у спортивні ліцеї, що знаходяться в інших областях, відповідно й представляють в майбутньому інші регіони.

“Я впевнений, що дуже багато охочих буде навчатися там і впевнений, що незабаром ми будемо виховувати майбутніх олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу, європи, а також України”, – додав Бокоч.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зазначив, що у Володимирському Центрі освіти є спортивне відділення і достатня матеріально-технічна база, забезпечена коштом обласного бюджету. Відтак, рішення про створення обласного спортивного ліцею-інтернату саме на основі цього загальноосвітнього закладу є логічним. Йшлося також і про те, що у перспективі спортивний ліцей-інтернат може бути трансформований у фаховий коледж передвищої освіти.

У підсумку учасники наради ухвалили покроковий план дій, відповідно до якого до 1-го червня цього року належить здобути ліцензію, укомплектувати тренерсько-педагогічний колектив, провести конкурсні відбори учнів для зарахування і вже з 1-го вересня розпочати навчальний процес у новоствореному спортивному ліцеї.

Читайте також:

У Володимирі на базі ліцею «Центр освіти» створять перший в області спортивний інтернат




один коментар
  1. Вірковський буде крутитися як вюн на пательні,лиш би остатись біля корита.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота